2022'de Alınabilecek 5 Hatchback Otomobil

2022 Ford Fiesta ST 



Ford, mevcut nesil Fiesta ST'nin makyajlı versiyonunu ortaya çıkardı ve yeni baby hot hatch, öncekinden daha fazla tork ve teknolojiyle gelecek yılın ilk çeyreğinde Avustralya showroomlarına girmeye hazırlanıyor.

Fiesta ST'nin 1.5 litrelik turbo benzinli üç silindirli motoru artık 320 Nm'ye kadar (+30 Nm) tork üretiyor, ancak en yüksek güç 147kW'da kalıyor ve ön tekerleklere aktarılan altı vitesli manuel aracılığıyla teslim ediliyor.

Artan çıkışın Fiesta ST'nin sıfırdan 100 km/s sürat süresi hakkında henüz bir haber yok, ancak makyaj öncesi modelin 6,7 saniyelik bir iddiası vardı, bu yüzden daha iyi olmasını bekliyoruz.

Fiesta ST , daha büyük bir ızgarayla ve yeniden konumlandırılmış ' Ford ' arması ile) ve yeniden tasarlanmış kaputla vurgulanan yeni ön fasya sayesinde makyajlı kalabalığın arasından sıyrılacak. Farlar da elden geçirilerek daha sade bir tasarıma sahip ve ilk kez uyarlanabilir Matrix LED'ler sunuluyor.


Bu arada, yan taraf, Magnetite ile kaplanmış yeni bir 18 inç alaşım jant seti ve siyah çerçevelere sahip olan arka lambalar farklı bir tarz katmış diyebiliriz. Lansman rengi yeşil olmakla birlikte Mavi ve Yeşil renk tonlarında yeni boya seçenekleri eklendi.

İç tasarıma baktığımızda ise Fiesta ST, 12,3 inç dijital gösterge panelinin yanı sıra entegre koltuk başlıkları ve 14 yönlü sürücü ayarı, kırmızı dikişli siyah suni deri döşeme ve mat karbon fiber süslemeli yeni 'performans' ön koltuklar ekledi. Yeni Özellik olarak kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı, Yerel Tehlike Bilgi ve Arka Yolcu Uyarısı gibi özellikleride mevcut durumda.

Diğer standart donanımlar arasında 8.0 inç dokunmatik Sync3 multimedya sistemi , Apple CarPlay ve Android Auto desteği, canlı trafikli uydu navigasyonu , 10 hoparlörlü 575W Bang & Olufsen surround ses sistemi ve kablosuz akıllı telefon şarjı yer alıyor .

2022 Peugeot 308



Peugeot, çarpıcı tasarımını gelecek yılın ilk çeyreğinde Avustralya showroomlarına getirmeye hazırlanan yeni model ile üçüncü nesil 308 küçük hatchback'i tanıttı.

Yeni 308, selefi gibi Peugeot'nun EMP2 platformunu kullanıyor, dingil mesafesi 55 mm artırılarak 2675 mm'ye çıkarılarak arka yolculara daha fazla diz mesafesi sağlarken, toplam uzunluk 4360 mm (+110 mm).

İç mekandan bahsetmişken, Peugeot'nun imzası niteliğindeki i-Cockpit'in en son sürümüyle vurgulanıyor ve her ikisi de i- adlı yeni bir multimedya sistemiyle çalışan 10.0 inçlik merkezi dokunmatik ekranı 10.0 inçlik 3D dijital gösterge paneliyle birleştiriyor.

Ses kontrolü artık her zaman açık, Apple CarPlay ve Android Auto desteği artık kablosuzdur ve artık Bluetooth'a iki cihaz bağlanabilir. Bagaj kapasitesi 440L'dir, ancak arka sıradaki koltuklar istiflendiğinde 1323L'ye çıkar.

Yerel fiyatlandırma ve teknik özellikler lansmanına daha yakın bir zamanda onaylanacak olsa da, Peugeot 308, her ikisi de turbo benzinli bir motoru 81kW elektrik motoru ve 12.4kWh pil ile birleştiren iki adet plug-in hibrit güç aktarma organı ile sunuluyor.


Bir seçenek 110kW'lık bir motora sahip, birleşik 132kW üretiyor ve yalnızca elektrikli menzili 60km'ye (WLTP) sahipken, diğeri 132kW'lık bir motora sahip, toplam 165kW geliştiriyor ve 59km sıfır emisyon aralığına sahip, hafifçe konumlandırıyor.

İçten yanmalı motor seçenekleri arasında 1.2 litrelik turbo benzinli üç silindirli 81kW ve 96kW'lık ve 96kW'lık 1.5 litrelik turbo dizel dört silindirli motor seçenekleri yer alıyor.

Toyota Corolla , Mazda3 , Hyundai i30 , Kia Cerato ve Volkswagen Golf gibi rakiplerine bakacak olursak altı ileri manuel ve sekiz ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanlar mevcut diyebiliriz.

2022 Skoda Fabia


Skoda, 2022'nin başlarında Avustralya showroomlarına hatchback formunda çıkacak olan dördüncü nesil Fabia hafif otomobilini ortaya çıkardı.

Volkswagen (akımla ortak Grubun mqb-A-0 platformu VW Polo ) 2022 Fabia uzun (+ 110 mm), geniş 1780mm (+ 48mm), 4108mm ölçüm yüksekliği dışında her yönden büyüdü 1460mm uzunluğunda (-7mm) ve 2565 mm dingil mesafesi (+94 mm) ile.

Sonuç olarak, hatchback'teki bagaj alanı 50 litre artarak 380 litreye çıkarken, arka koltukların katlanması bu rakamı 1190 litreye çıkaracak ve yeni Fabia'yı Toyota Corolla ve Mazda3 gibi daha büyük otomobillerden daha pratik hale getirecek .

Bir vagon gövde stili de sunulacak, ancak ayrıntılar ve boyutlar henüz açıklanmadı.

Yurtdışında, Fabia için, ön tekerlekleri tahrik eden manuel ve otomatik seçeneklerin bir karışımıyla, 48kW ile 110kW arasında değişen çıkışlara sahip bir motor mevcuttur.

70kW/150Nm (manuel) veya 81kW/200Nm (otomatik) 1.0 litre turbo benzinli üç silindirli motorla gelen mevcut Fabia serisi göz önüne alındığında, yeni otomobil Down Under'a ulaştığında benzer bir kadro görmeyi bekliyoruz. .

Modelin denizaşırı ülkelerdeki zirvesi, yalnızca yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 110kW/250Nm 1.5 litrelik turbo benzinli motordur, ancak güç aktarma organının Scala'da da yer aldığı göz önüne alındığında, çok fazla örtüşme olabilir.

Yeni Fabia'yı eskisinden farklı kılan , mevcut tasarım dilinin bir evrimi, daha ince başlıklar ve yeni Octavia , Scala ve Kamiq'in yanı sıra Skoda tampon kısmında bulunan yeni ön ızgara.


2022 Fabia'nın içinde, 10.25 inç büyüklüğünde tamamen dijital bir gösterge paneli bulunurken, Apple CarPlay/Android Auto desteğine sahip 9.2 inçlik dokunmatik ekran , en azından daha yüksek özellikli sınıflarda multimedya görevlerini yerine getiriyor .

Daha düşük seviyeli varyantlar, 3,5 inç sürücü ekranı ve analog göstergeler ile donatılmıştır ve 6,5 ve 8,0 inç multimedya ekranları da mevcuttur.

Fabia , yaya ve bisikletçi algılamalı otonom acil frenleme (AEB) , uyarlanabilir hız sabitleyici, sürücü dikkati, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı ve hız işareti ile donatılmış yeni nesil güvenlik sistemleriyle de güçlendirildi.

Sunulan özellikler arasında kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, çift bölgeli klima kontrolü ve ısıtmalı direksiyon simidi yer alıyor, ancak fiyatlandırma ve teknik özellikler henüz onaylanmadı.

2022 Volkswagen Golf R



Volkswagen bu hafta sekizinci nesil Golf R hot hatch'i tanıttı ve performansa büyük katkı, yeni stil ve bir dizi modern özellik sergiledi.

Volkswagen'e göre , yeni Golf R , elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s azami hıza ulaşmadan önce sıfırdan 100 km/s'ye sadece 4,7 saniyede ulaşabiliyor.

Güç, tanıdık 2.0 litrelik turboşarjlı  benzinli dört silindirli bir motordan geliyor, ancak mevcut modeldeki ilerlemeler, çıktıların 22kW/40Nm artarak toplam 235kW ve 420Nm'ye çıktığını gösteriyor.

Bazı pazarlarda, yeni Golf R, yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanın yanı sıra altı vitesli düz şanzıman ile sunulacak.

Golf R'nin bilgisayarı şimdi otomobilin yeni geliştirilen tork vektörleme sistemini hassas bir şekilde kontrol etmek ve ayrıca yol tutuş performansını daha da iyileştirmek için bireysel uyarlanabilir tekerlek sönümlemesini yönetmek için 4Motion AWD sistemini izliyor.

Special ve Drift olarak adlandırılan yeni sürüş modları, geleneksel Comfort, Sport, Race ve özel ayarlara katılıyor.

Özel mod, Almanya'daki Nurburgring Nordschleife pistinde ayarlandı ve daha hızlı vites değiştirme süreleri ve daha yumuşak sönümleme ayarları görürken, AWD sisteminin davranışı Green Hell'in dalgalı köşeleri için daha da optimize edildi.

Bu arada, yeni Drift modu, pistte bir dereceye kadar aşırı savrulmaya izin vermek için stabilite kontrolü ve çekiş kontrolünün müdahale seviyelerini ayarlamakta.

İnce ayarlı bir süspansiyon sistemi, yay oranlarının ve viraj denge çubuklarının yüzde 10 arttığını, sürüş yüksekliğinin ise 0,8 inç düştüğünü görüyor.

Yeni Golf R, ekstra homurtuyu telafi etmek için her iki tarafta kütleyi yüzde 60 oranında azalttığı söylenen iki pistonlu alüminyum kaliperlere sahip daha büyük ön fren disklerine sahip.

Yeni Golf R'yi önden ayıran, yeni bir tampon ve yarış tipi ayırıcının yanı sıra ızgaranın genişliği boyunca uzanan ve gündüz sürüş farı görevi gören bir LED ışık şerididir.

Yandan bakıldığında, Alman hot hatch yeni 19 inç jantlara , benzersiz yan eteklere, mat krom ayna kapaklarına ve mavi fren kaliperlerine sahip.

Arkada, yeni bir tampon, parlak siyah bir difüzörü ve dörtlü egzoz uçlarını çerçeveliyor ve yeniden tasarlanan tavan spoyleri, arka aks için bastırma kuvveti sağlarken araca daha agresif bir görünüm kazandırıyor.


İçeride, sekizinci nesil Golf R, Volkswagen'in en yeni 10.0 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemine ve dijital gösterge grubuna sahipken, karbon görünümlü öğeler ve mavi vurgular sportif özelliklerini yansıtıyor.

Isıtmalı deri direksiyon simidi artık otomobilin sürücü modu seçimine daha kolay erişim için bir 'R' düğmesine ev sahipliği yaparken, diğer iç mekan özellikleri arasında Nappa deri spor koltuklar, paslanmaz çelik pedal kapakları, özel kapı kaplaması ve 30 renkli ortam aydınlatması yer alıyor.

2022 Volkswagen Polo




2022 Polo'nun yeni tasarımında ön ızgara üzerinde spor bir aydınlatma şeridi ve güzel kıvrımlara sahip tasarımı ve gece gündüze göre entegreolan farları ile karşımıza çıkıyor.

Sözü açılmışken, farlar ve arka lambalar artık standart olarak LED'dir ve ön ve arka tamponlar stili taze tutmak için elden geçirilmiştir.

İçeride, yeni Polo , Apple CarPlay/Android Auto işlevselliğine sahip 6,5 inç multimedya dokunmatik ekrana sahip ve daha yüksek sınıflarda 9,2 inç seçeneği de mevcut.

Güncellemeye yeni bir direksiyon simidi, gösterge paneli ve dijital gösterge paneli de eklendi, ancak bu özelliklerin bazılarının hangi sınıfta mevcut olduğu hala belirsiz.

1.0 litrelik turbo benzinli üç silindirli bir motor da dahil olmak üzere güç aktarma seçeneklerinin daha önce olduğu gibi devam etmesi bekleniyor.


70TSI Trendline'da 70kW/175Nm ve Comfortline ve Style trimlerde 85TSI için 85kW/200Nm olmak üzere iki farklı ayar mevcuttur.

Altı ileri manuel Polo 70TSI Trendline'ın yanı sıra yedi vitesli çift debriyajlı otomatik seçenekleri tüm seride mevcut.

Polo serisinin zirvesi, go-fast GTI varyantıdır, ancak yenilenen formu henüz ortaya çıkmamıştır.


2022 Hatchback otomobilleri sizler için bir liste altında topladık. Daha fazla Otomobil ile ilgili haberler ve incelemeler için takipte kalın...


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski