Mücadele Çıkmazı filmi konusu, oyuncuları ve yayın tarihi

 


2021 yılında sevenleriyle buluşmaya hazırlanan Çağatay Ulusoy'un Netflix'deki yeni filmi olan Mücadele Çıkmazı konusu yayın tarihini ve daha fazlasını sizler için derledik.

Yeni çıkacak olan Mücadele Çıkmazı Netflix'in ilk Türk işi olmayacak. 2018 yılında Hakan: Muhafız ile Türkiye de proje üretmeye başlayan Netflix daha sonrasında Atiye, Aşk101 ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde yeni dönemde çıkaracağı film ve dizilerini de duyurmuştu. Bu dizi ve filmler arasında Mücadele Çıkmazı en çok merak unsuru uyandıran dizi oldu sebebi olarak da Netflix Türkiye'nin il projesinin başrolü olmasının da etkisi çok büyük. 

Filmde Çağatay Ulusoy dışında oldukça deneyimli oyuncular da yer alıyor. Tiyatronun usta oyuncusu Turgay Tanülkü film kadrosundaki sanatçı daha bir çok tiyatro oyunu ve dizi de boy gösterdi. Kurtlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olamaz gibi dizilerle adını hafızalara kazıdı.

Selen Öztürk, Mücadele Çıkmazında karşımıza çıkacak diğer bir oyuncu. Bir çok diziden de hatırlayacağımız gibi Selen Öztürk'ün ilk Netflix projesi olmayacak. Daha önce kendisini Atiye dizisinde izleme fırsatı bulmuştuk.


Filmde yer alan en küçük oyuncusu 9 yaşındaki Emir Ali Doğrul. Filmde Emir Ali, Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı Mehmet karakterinin oğlu rolüyle karşımıza çıkacak. Emir Ali sektöre 7 yaşındayken başlamış.

OGM Pictures tarafından hayata geçirilecek olan filmin yönetmen koltuğunda Can Ulkay yer alıyor. Daha önce kendisini hem Ayla hem de Müslüm filmden hatırlayabiliriz bu da sinemaseverleri mutlu ediyor. Senaryosu ise daha önce Behzat Ç.'nin senaryo yazarlığını yapmış olan Ercan Mehmet Erdem'e ait.


"İstanbul'un eski binaları, sokakta koşturan çocukları, yan yana dükkanlarıyla bezeli , adına yakışır bir ara sokağı... Mehmet, her gün gördüğümüz ancak gündelik hayatın telaşıyla dikkat etmediğimiz, fark edemediğimiz kağıt toplayan gençlerden biridir. Mahalledeki çöp toplama deposunu işleten Mehmet’in en büyük destekçisi ise onlara çocukluktan beri kanat geren Tahsin Baba’dır. Bir akşam iş dönüşü en yakın arkadaşı Gonzales’in çekçek çuvalından hayatlarının orta yerine 8 yaşındaki Ali isimli bir çocuk düşer. Mehmet bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken, bir yandan da Ali ile ayrılmaz bir ikili olacaklardır." 

Filmin içinde fazlasıyla oluşan hayat mücadelesini izleyeceği seyircilerin merakla beklediği filmin çekimleri 4 Ağustos'ta başlayıp geçtiğimiz günlerde son buldu. Net bir açıklama olmamakla birlikte yayınlanma tarihi 2021 Mart ayı olarak tahmin ediliyor. 

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski