Apple M1 işlemcili Mac bilgisayarları uygun fiyata satışa sundu

 Apple, kendisin geliştirdiği M1 işlemciye sahip olan yeni Mac bilgisayarlarını Türkiye de satışa sundu. Resmi internet sitesinde satışa sunulan modellerin teknik özellikleri ve fiyatları oldukça dikkat çekiyor.

Resmi internet sitesinde satışa sunulan M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini fiyatlarıyla dikkat çekerken aralarında en uygun fiyatlı olan Mac Mini asıl dikkat çeken ürün olarak beğenileri üzerine toplayacak gibi duruyor.



MacBook Air modeli Apple'ın şu ana kadar ki en ince ve en hafif diz üstü bilgisayarı olarak karşımıza çıkıyor. Hafif ve ince olmasına rağmen M1 işlemciyle gelen MacBook Air performans olarak oldukça yukarıda.  Ayrıca 5 kata kadar daha hızlı grafik performansı ve bu yılın başında piyasaya sürülen MacBook Air'den 3,5 kata kadar daha hızlı. Bununla birlikte 18 saat ile en uzun batarya performansına sahip.


M1 işlemciye sahip olan 13 ve 16 inç ekranlı yeni MacBook Pro da oldukça etkileyici özelliklere sahip. Bir önceki nesle göre 2,8 kat daha hızlı bir performansa sahip. Yeni MacBook Pro'nun GPU hızı ise 5 kata kadar hızlı performans sunuyor. Ayrıca piyasaya sürülen modeller arasındaki batarya performansı olarak 20 saate kadar kullanım süresi ile MacBook Pro oluyor.



Apple Mac Mini ismini verdiği ve isminin tam karşılığı olan mini bilgisayarını da satışa sundu. Bu üründe de M1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyle birlikte bilgisayarın performansı  3 kata kadar artarken GPU performansı ise önceki nesle göre 6 kata kadar artmış durumda. En önemli yeniliklerden biri de Wİ-Fİ 6 desteğiyle gelmesi.

  • Peki yeni Mac'lerin fiyatı ne kadar?
Yeni çıkan Mac ürünleri bulunduğumuz ekonomik koşullara göre makul fiyat seviyesinde. 
  • Mac Mini almak isteyen kullanıcılar 7,899 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olabilecekler.
  • MacBook Air modelini almak isteyen kullanıcıların 10,999 TL'den başlayan fiyatlarla satın alması mümkün. İkin bir varyantı olan ürünü satın almak isteyen kullanıcılar ise daha yüksek modeline 13,699 TL karşılığında sahip olabilirler.
  • MacBook Pro almak isteyen kullanıcıların 14,299 TL ödeyerek sahip olabilecekken 13 inç modelinin en yüksek modelini ise 22,199 TL ile sahip olabilecekler.
  • 16 inç büyüklüğündeki modelin başlangıç fiyatı 24,999 TL iken 29,399 TL'ye de MacBook Pro da alabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski