İnstagram 'ın kurucu ortakları covid-19 yayılımını incelemek için web sitesi kurdu...

RT.live web sitesi, etkili üreme numarası olarak epidemiyolojide bilinen bir istatistik kullanmaktadır .Bu web sitesi Virüs bulaşmış bir kişiden virüsü yakalayan ortalama insan sayısını izliyor.

Eski Instagram CEO'su Kevin Systrom Bloomberg'e , “Karmaşık bir konuyu ele almaya ve herkesin evinden görebileceği basit bir sayıya indirgemeye çalışıyoruz” dedi.


RT.live'ın verilerini aldığı Covid İzleme Projesi, halk sağlığı yetkilileri gibi güvenilir bilinen kaynaklardan veri toplayan ve verilen COVID-19 testlerinin sayısı hakkında eyalet ayrıntılarını bildiren gönüllü bir girişimdir. Olumlu ya da olumsuz olsun, hastaneye yatma sayısı ve ölüm sayısı bu web sitesinde anlık olarak izleniyor.

Systrom, Bloomberg'e RT.live 'ın hedefinin, insanlara virüsün yayılmasının yerel düzeyde nasıl göründüğünü daha iyi anlamalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

İnstagramın kurucularından Kevin Systrom ve bir diğer kurucu olan Mike Krieger ,İnstagram'ın, Facebook tarafından satın alınmasından altı yıl sonra 2018'de şirketten ayrılmıştır . Bloomberg ise , "hiçbirinin sağlık veya epidemiyoloji konusunda bir geçmişi yoktur." ifadelerini kullandı.



Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski