Microsoft Edge, Üretkenliği ve Tarayıcı Performansını arttırıyor

Microsoft Edge, kullanıcılar için üretkenliği ve tarayıcı performansını artıran yeni temaya ve özelliğe sahip güncellemeler sunuyor. Microsoft, tarayıcının birinci yıl dönümünü kutlamak için, kullanıcıların tarayıcılarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyan 24 yeni tema oluşturduğunu söylüyor. Şirket, zamanla daha fazla tema ekleyeceğini söylüyor. 

Kenar çubuğu araması artık genel olarak Microsoft Edge'de mevcuttur ve kullanıcıların sorgularının yanıtlarını hızlı bir şekilde aramasına olanak tanır. Microsoft Outlook ayrıca tarayıcıyla daha derin bir entegrasyon elde eder. Kullanıcılar, tarayıcı geçmişlerini masaüstü ve mobil cihazlarda da senkronize edebilir. 

Microsoft Edge Yenilenmiş Temalar ve Simgeler Sunuyor

Microsoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre , kullanıcılar artık Microsoft Edge tarayıcısına temalar uygulayabilir . Şirket, tarayıcıyı kişiselleştirmek için 24 yeni tema oluşturduğunu ve daha fazlası zamanla geleceğini söylüyor. Ekip ayrıca, diğerlerinin yanı sıra Halo, Gears of War, Forza, Microsoft Flight Simulator, Sea of ​​Thieves, Grounded, Ori ve Will of the Wisps gibi franchise'lardan temalar sunmak için Xbox ile ortaklık kurdu.

Microsoft Edge ayrıca kullanıcıların farklı hesaplar için farklı temalar kullanmasına izin verir. Tarayıcınızı canlandırmak için kişisel hesabınızda eğlenceli bir tema ve iş hesabınızda sofistike bir tema kullanmayı seçebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcılar Chrome Web Mağazası'ndan da temalar yükleyebilir. Ek olarak, Microsoft Edge şirketin Fluent tasarım sisteminin unsurlarını içerdiği için simgeler de yeni bir görünüme kavuşuyor. Simgeler artık görünüm olarak daha yuvarlak. Microsoft, "Menüleri, listeleri vb. Tararken daha fazla görsel tutarlılık sağlayan tutarlı bir ana hat ve ızgaradan oluşturuldular" diyor.

Kenar çubuğundaki arama ve Microsoft Outlook entegrasyonu çalışma düzeni

Yeni görünümün yanı sıra, Microsoft Edge'de üretkenliği artırmak için bazı güncellemeler de var. İlki, artık genel olarak tarayıcıda kullanılabilecek kenar çubuğu aramasıdır. Bu, kullanıcıların mevcut sayfalarından ayrılmak zorunda kalmayacakları ve bir kelimeyi vurgulayabilecekleri, sağ tıklayabilecekleri ve arayabilecekleri anlamına gelir. Arama sonuçlarını gösteren bir yan panel açılacaktır.

İkinci güncelleme, tarayıcıyla daha derin bir Outlook entegrasyonu getiriyor. Microsoft, bu aydan itibaren kullanıcıların gelen e-postaları doğrudan Microsoft Edge'in yeni sekme sayfasından görebileceklerini söylüyor. Outlook için kullanıcıların en son üç e-postasını görebilecekleri ve ayrıca Outlook'ta doğrudan yeni sekme sayfasından yeni bir e-posta veya toplantı isteği başlatabilecekleri bir "akıllı kutucuk" vardır.

Diğer özellikler arasında, masaüstü ve mobil cihazlar arasında sık kullanılanlar, parolalar ve otomatik doldurma bilgilerine ek olarak geçmişi ve sekmeleri eşitleme yeteneği bulunur. Geçmişi etkinleştirmek ve sekme senkronizasyonunu açmak için kullanıcılar Edge ayarları > profiller > senkronizasyon bölümüne gidebilir ve geçişleri açabilir. Ayrıca, Otomatik Profil Değiştirme özellikleri artık bu ayın sonlarına doğru macOS'ta da kullanılabilecek. Bu özellik, kullanıcıların bir profilden diğerine hızlı bir şekilde geçiş yapmalarına izin vererek iş gezintisi ve kişisel tarama etkinliklerini ayrı tutmalarına yardımcı olur.

Uyku sekmeleri ve şifre üreticisi özelliği

Microsoft Edge, sistem kaynaklarını etkin olmayan sekmelerden etkin olanlara kadar kullanacak bir Uyku Sekmeleri özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik, bir kullanıcının aynı anda açtığı, sistemi yavaşlatabilecek ve bilgisayar kaynaklarını tıkayabilecek birkaç sekme olduğunda oldukça yararlıdır. Kullanıcılar, tarayıcı ayarları menüsünden Uyku Sekmeleri seçeneğini etkinleştirebilir. Şirket ayrıca, bir kullanıcı mevcut bir şifreyi değiştirdiğinde veya yeni bir çevrimiçi hesaba kaydolduğunda otomatik olarak güvenli bir şifre öneren tarayıcıda şifre oluşturma özelliğini duyurdu. Tarayıcı daha sonra yeni şifreyi otomatik olarak otomatik doldurma ayarlarına kaydedecektir.

Bunun dışında Microsoft, Bing'in artık yoga gibi yararlı kaynaklar ve tarifler hakkında görsel açıdan zengin ve özet bilgilerle birlikte iş açılışları hakkında kapsamlı sonuçlar vereceğini söylüyor. Microsoft Edge artık Microsoft Bing hakkında, "birden çok kaynaktan toplanan" popüler konuların hızlı ve kolay özetlerini sağlayan bilgi alabilecek kaynaklara sahip diyebiliriz.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

İnternet hakkındaki diğer yazılarımız için ; İnternet

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski