League of Legends, E-spor maçlara markalı reklam içerikleri ekleyecek!


League of Legends espor reklam

Bazı tanıdık markalar League of Legends maçlarında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

League of Legends , dünyanın en çok izlenen e-sporudur ve 2019 Dünya Şampiyonası izleyicilerin 137 milyon saatten fazla bir süre boyunca izlediğini gördü. Popülerliği büyümeye devam ediyor ve lig 2018'e göre % 66'lık bir artış gösteriyor. Resmi yayınlar dünya çapında 30'dan fazla dağıtım platformunda yayınlanıyor.

Geliştirici Riot Games , League of Legends'a , popüler çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası oyununun profesyonel maçlarında markaların reklam vermesine izin verecek özelleştirilmiş arena afişleri ekleyeceğini duyurdu. Bannerlar, geleneksel spor etkinliklerinde görülen reklamları taklit edecek.

espor reklam

Taraftarlar, 2020 Yaz Yarışı etkinlikleri sırasında 20 Haziran'da Sihirdar Vadisi haritasında gerçek reklamlar içeren oyun içi bannerları görmeye başlayacak ve bu yılın ilerleyen saatlerinde League of Legends Şampiyonası Serisi Dünya Şampiyonası'na devam edecekler. Değişiklik ayrıca League of Legends'ın bölgesel E-spor liglerine de dahil olacak.

Riot Games, Mastercard ve Alienware dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası maçlarda 50 markanın yer almasını onayladı.

League of Legends'in geçmişine bakarsak sponsorluklara yabancı olmadığını açık bir şekilde görebiliriz. 2019 Dünya Şampiyonaları, kazananlar için bir Louis Vuitton kupa çantası ve çapraz markalı ürünler içeriyordu. Ayrıca geçmişte MasterCard gibi büyük markalarla diğer sponsorlukları da hayata geçirdi.

NBA 2K Ligi ve Roket Ligi sanal oyun mekanlarını hem oyun içi hem de e-spor müsabakaları sırasında reklamlar için kullanıyor. Ancak, bu oyunlar gerçek yaşamdaki spor mekanlarına daha çok benzeyen oyun alanları ile birlikte gelmektedir.

League of Legends E-spor markalı içerik

Riot Games'teki Esports Insights başkanı Doug Watson, “Nielsen'in profesyonel sporlar konusundaki deneyimi, Sihirdarın Rift Arena Afişlerinin değerlemesini hızlı bir şekilde izlememizi sağladı” dedi. “Geliştirme süreci boyunca çeşitli noktalarda Nielsen, marka ortaklarımız için katma değer sağlayabilecek en iyi uygulamalar konusunda tavsiyelerde bulundu.”

Watson, oyun içi pankartların, reklam konusunda NFL, NBA ve Avrupa Futbol Dernekleri Birliği'nin markalı stadyum ve arenaları kullanması nedeniyle e-sporların profesyonel spor ligleriyle güzel kazançlar elde etmesine izin vereceğine inanıyor.

Ancak, sahadaki oyuncuların aksine,  League of Legends  oyuncuları dikkat dağınıklıgı vs. gibi can sıkıcı sonuçlar doğurmaması için seyircilerin yaptığı reklamları görmez. 

Watson, “Bu, kibritlerin rekabetçi bütünlüğünü etkilemekten kaçınmak için büyük ölçüde dikkate alındı” dedi ve “Profesyonel League of Legends oyuncuları haritanın düzenine büyük ölçüde uyuyor ve bu ürünün piyasaya sürülmesiyle mevcut stratejilerini etkilemememiz önemliydi.” açıklamasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski