Hyundai Ünlü Robot Köpeği Satın Almaya Hazırlanıyor

 

Köpeğe benzeyen yürüyen robotu, Softbank'ın Boston Dynamics'i Hyundai'ye 1 milyar dolara satmayı planladığı bildiriliyor. Eğer bu bilgiler doğru ise ünlü Robot’un yeni sahibi olacak gibi duruyor. Bu durum Güney Koreli otomobil üreticisinin daha önce kendi konseptine benzer bir durum ile ilgisi var gibi duruyor. Bu ünlü köpeğin ismi Spot…

Spot genel olarak yürüyen bir köpeğe benziyor. Hyundai ise bu robotu satın alarak kendi konseptine yeni vahşi tasarımlar eklemek istiyor. Ünlü robot spot Hyundai için önemli bir yere sahip olacak.

Bu köpeğin görevleri ek olarak bir şey eklenmez ise tam olarak şu şekilde;

Daha önce yaptığı şeylere bakacak olursak Çernobil Hariç Tutma Bölgesi'ni incelemesi, sosyal mesafeli kuralları çiğneyenleri anlatması ve hatta petrol kuleleri üzerinde çalışmasıyla belirli bir ün kazanmış bir köpek robot diyebiliriz.

Softbank'ın Güney Koreli otomobil üreticisi ile robotik şirketi Boston Dynamics Inc'i satmak için görüştüğü bildirildi . Sözde, işlemin değeri 1 milyar dolara kadar çıkabilir.

Hyundai’nin bu kadar ilgi göstermesinin sebebi Güney Kore’de bulunan vahşi yapıya sahip bir yapıya uyarlayabilir. Tekerlek yerine ayaklara sahip olması bizce en çok ilgisini çeken şey olmuştur.

Hyundai, Las Vegas'taki 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda ilk olarak, bir dizi farklı elektrikli araç konseptini bacaklı böcek görünümlü robotlar olarak yeniden boyayan bu sözde "Elevate" konseptini tanıttı. O sırada CNET'in Roadshow'unun dediği gibi, araba otoban hızlarında sürüş, beş fitlik duvarlara tırmanma ve beş fit genişliğindeki uçurumların üzerinden geçme yeteneğine sahip ve onu "temelde Star Wars'tan bir AT-AT " yapıyor.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski