Intel hibrid teknolojili Lakefield işlemcileri ve özellikleri


Intel, geçen yıl deneysel yeni Lakefield işlemcilerini tanıttı ve şimdi şirket onları bu yıl yeni cihazlarında hayata geçirmeyi planladığını açıkladı.

İntelin yeni Lakefield işlemcisi, her biri Intel'in Hibrit Teknolojisini kullanan Core i5-L16G7 ve Core i3-L13G4 varyantlarında satışa sunulacak. “Hibrit”, hem ağır iş yükleri için 10nm Sunny Cove çekirdeği hem de daha az zorlu görevler için pil ömrünü uzatmak üzere tasarlanmış düşük güç tüketimli dört Tremont çekirdeği bu işlemci sınıfında kullanacağı anlamına geliyor.

Intel, görevleri uygun çekirdeğe yönlendirmek için “donanım kılavuzlu” işletim sistemi zamanlama yaklaşımını yeni işlemcide kullancak. Intel'e göre bu, tek iş parçacıklı performansta% 12'ye kadar artış sağlar.

Core i5 sürümü 1.4GHz temel saat hızıyla geliyor ve 3.0GHz'e kadar çıkabiliyorken Core i3 0.8Ghz'de başlıyor ve maksimum tek çekirdekli turbo ile 2.8GHz'e kadar çıkıyor. Yongalar sadece 7W TDP(ısı yayma kapasitesi) tüketiyor.


Bundan önceki Y serisi işlemcilerle karşılaştırıldığında, Lakefield'in Foveros 3D ambalaj kullanımı, Intel'in %56 daha küçük bir paket alanına ve %47'ye kadar daha küçük kart boyutuna sahip bir yonga oluşturmasına izin verdi. Bu da Dizüstü bilgisayar üreticilerinin artık daha ince tasarımlar oluşturmasına, daha büyük piller eklemesine, daha fazla özellik sunmasına, hatta çift ekranlı ve katlanabilir form faktörlerini tanıtmak için serbest alanı kullanabileceği anlamına geliyor.

Lakefield, Intel'in 10. nesil ailesindeki diğer işlemciler gibi olacak ve Intel'in AI gelişmiş iş yüklerine sahip entegre Gen11 UHD grafikleri ve Intel'in Wi-Fi 6 Gig + bağlantı desteği ile gelecek. Core i5 modelinde 64 grafik yürütme birimi bulunurken Core i3'te 48 grafik yürütme birimi var. Bu özelliklerin Lakefield'ı, Intel'in Project Athena spesifikasyonları için sağlam bir platform haline getirmesi gerekiyor. Güç tasarruflu tasarımı, bekleme modunda 2,5 MW kadar az güç çekmesi, Y serisi Core m işlemcilere kıyasla güç tüketiminde %91 azalmaya sahip olduğunu gösteriyor.


Lakefield, Intel'in eski MacBook'lar gibi popüler cihazlara güç vermesine yardımcı olan ve aynı zamanda ince ve gelişmiş pil ömrünü korumalarına yardımcı olan eski Core m çipiyle benzerliklere sahip bir işlemci olacak. Lakefield'in benzer bir amacı var "PC üreticilerinin geleneksel tek ekranlı ve yeni çift ekranlı cihazlara heyecan verici yenilikler getirmelerine yardımcı olmak". Microsoft'un Always Connected PC platformuna güç veren rakip Qualcomm'un rakip ARM tabanlı Snapdragon 8cx'inden farklı olarak , Lakefield'ın tasarımı, uygulama öykünmesi nedeniyle herhangi bir performans darboğazı olmadan x86 Windows programlarını çalıştırmasına izin verir. Intel'in işlemcisi, tıpkı Intel'in diğer işlemcilerinde olduğu gibi hem 32 hem de 64 bit uygulamaları bu işlemcidede geçerli olacak.

Lakefield'ın duyurusu, Apple'ın Mac platformu için Intel'den ARM işlemcilere geçiş planlarının söylentileri üzerine geliyor. Apple'ın planlarını bu ayın ilerleyen saatlerinde WWDC'deki geliştiricilere açıklayabileceği tahmin ediliyor ve bu da Apple'ın özel ARM tabanlı A serisi işlemcilere dayanan iPhone, iPad, MacBook ve Mac hatlarıyla sonuçlanacağını gösteriyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski