AMD, Yeni Zen 3 Ryzen 5000 İşlemcisini Duyurdu! "Dünyanın EN İYİ Oyun İşlemcisi"


 

  AMD, şirketin yeni nesil Zen 3 mimarisine sahip olan ve AMD'nin masaüstü yongaları için şimdiye kadarki en büyük sıçramayı temsil eden ilk yongaları olan masaüstü bilgisayarlar için yeni Ryzen 5000 serisi işlemci serisini duyurdu.

  AMD, yeni Ryzen 5900X'in "dünyanın en iyi oyun işlemcisi" olacağına söz vererek beklentileri de yükseltiyor. Yeni çipler, 5 Kasım'da giriş seviyesi Ryzen 5 5600X modeli için 299 $ 'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Türkiye fiyatı henüz bilinmiyor.

  Geçen yılın Zen 2 tabanlı Ryzen 3000 masaüstü yongalarının yerini bu yeni modelleri aldı, yeni 5000 serisi işlemciler hala AMD'nin 7nm sürecini kullanıyor ancak yonga düzeninin tamamen yeniden tasarlanması ve daha yüksek bir sürümle birlikte döngü başına komutlarda yüzde 19 artış sunuyor. Bu artışla beraber maksimum hız kullanıcıları karşılayacak yeni bir özellik. (Yeni yonga setleri, AMD'nin yaz boyunca önceden oluşturulmuş sistemler için piyasaya sürdüğü Zen 2 tabanlı Ryzen 4000 masaüstü yongaları ile yeni Zen 3 yongalarının herhangi bir karmaşasını önlemek için doğrudan Ryzen 5000 serisi markalamaya atlıyor.)

 

  AMD, hep birlikte bir Zen 2 CPU'yu karşılaştırılabilir bir Zen 3 modeliyle değiştirmenin (yeni yongalar bir aygıt yazılımı güncellemesinden sonra eski ana kartlarla uyumludur) müşteriler için ortalama yüzde 26 iyileşme sağlarken TDP ve çekirdek sayılarının aynısını koruduğunu söyledi.

  AMD yeni serisiyle, özellikle Intel’in daha önce övündüğü Core i9-10900K modeli "dünyanın en hızlı oyun işlemcisi" olarak Intel’i doğrudan vurdu. AMD'nin yongaları, Intel 10. Nesil yongalarını tam saat hızında yenemezken Intel'in en iyi yongası, 5,3 GHz'de maksimuma çıkarken, Ryzen 5950X (AMD'nin en hızlı yeni yongası) 4,9 GHz'de zirveye çıkıyor. AMD gibi başka avantajlar da sunuyor gelişmiş güç verimliliği ve daha yüksek çekirdek sayısı.


  Şirket ayrıca, Ryzen 9 5900X'in League of Legends, Dota 2, Shadow of the Tomb Raider ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli oyunlar için Intel'in i9-10900K'ını başa baş performansta yenmeyi başardığını iddia eden kriterlere de işaret ediyor.

  Tabii ki, yeni bir CPU'nun yanında gidebilmesi için yeni bir GPU 'ya ihtiyacı var ve AMD aynı zamanda şirketin tamamen olacağı yeni nesil RDNA 2 mimarisi üzerine inşa edilen yaklaşan Radeon RX 6000 "Big Navi" grafik kartlarını satmaya başlamak için zaman ayırdı. 28 Ekim'de duyuruluyor. Yeni kartların AMD'nin Nvidia'nın RTX 3000 GPU'larına cevabı olması gerekiyor ve şirket, Borderlands 3, Call of Duty: Modern Warfare için 60 fps'den fazla kıyaslama yaparak yüksek seviyeli 4K oyun oynayacağına söz veriyor.

  Yine de AMD'nin şerefine dinlenmek için çok fazla zamanı olmayacak: Intel şimdiden tepkisine hazırlanıyor ve zaten 2021'in başları için 11. Nesil Rocket Lake CPU'larını satıyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski