Apple Watch Series 6 İncelemesi ve Fiyatı

 

Tasarım

Apple, Apple Watch Series 6'nın görünümü Series Apple Watch Series 5 ile aynı diyebiliriz , daha çok iç tasarımını değiştirmek adına: Renkleri değiştiriyorlar ve özel bir sürüm sunuyorlar. Alüminyum Apple Watch Series 6'yı mavi renkli kasaya, yeni olarak eklenen altın renkli gold kasaya veya mevcut gümüş ve uzay grisi modellere katılan ve özel sunulan kırmızı kaplamalı olarak satın alma imkanı sunuluyor. Yeni kasanın yanı sıra, renkler iki yeni kayış tasarımı, Solo Loop ve Örgülü Solo Loop ile mevcut kayışların çoğu için yeni renkler geliyor. (Kayışlar önceki modellerle geriye dönük uyumlu olabilmesi adına tasarım oluşturulmuştur.)

Mavi renkli versiyonu bizim favorimiz oldu. Koyu mavi olması diğer renklerle güzel bir uyum sağlıyor. Ne kırmızı kadar çok parlak bir renge sahip nede sarı versiyonu gibi fazla gösterişli olmaması bizi daha fazla Mavi versiyonuna çekti. 44 mm'lik versiyon ve daha küçük bilekler için 40 mm'lik versiyonu sunuluyor. Derinlikte küçük, fark edilemeyen bir azalma dışında, boyut ve ağırlık, neredeyse Seri 5 ile aynı tasarıma sahiptir.

Watch Series 6, % 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmıştır, ancak paslanmaz çelik bir model veya titanyumdan bir "Watch Edition" satın almak için daha fazla bütçe harcayarak alerji veya daha farklı bir farklılık isterseniz sahip olabilme şansına sahipsiniz. Dayanıklılık bakımından uzun kullanımı tercih etmek istiyorsanız sizi daha fazla çekecek başka bir neden diyebiliriz. Eksi olarak bu versiyonların daha ağır olacağını söylemeden geçmeyelim.



Sürekli olarak açık kalan ekran seçeneği 

 Watch 5'te sunulmuştu ama şöyle bakacak olursak aynı özellikleri sunmasına rağmen Watch 6'da daha uzun süre kullanımı olduğunu söyleyebiliriz. Farklı olarak ekran sürekli açık dururken kullanım ömrünü arttırmak ve daha iyi bir görsel sağlamak için arayüzü sürekli değiştiren bir yazılıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Arayüzün değişmesini ise Amoled ekran gibi yorumlamak mümkün kullanmadığınız süre içinde ekran daha kararan bir arayüze geçiş sağlayan bir tasarıma sahiptir.

Saatte arayüzlerin değişmesi bizlerin hoşuna gitti. Tabiiki bu göreceli diyebiliriz. Bu geçişler ani olarak değişiklik göstermiyor, daha ziyade ana saat yüzü ile ortam alternatifi arasında yavaş bir animasyonlu geçiş sağlıyor. Yeni GMT yüzü gibi bazı yüzlerde değişiklik neredeyse farkedilemezken, yeni Sanatçı yüzü gibi diğerlerinde ise ekrandan rengi tamamen boşalttığı için değişiklik fark gözle görülebilir şekilde fark ediliyor. Series 6'nın ekranı keskin ve ayrıntılı, ayrıca Series 5'in ekranından daha parlak olduğu için dışarıda Watch 5'in parlaklığını değiştirme gereği duyarken Watch 6' da buna gerek duymadık.

Apple'ın çeşitli saat yüzleri koleksiyonunun özelleştirilebilir olması her kullanıcıyı hedeflediklerine bir kanıt ve kayış ve kasa rengi seçeneklerinin dışında başka bir kişiselleştirme öğesi ise ince detayların değişikli kullanıcıları kendine çeken özelliklerinden bir başkası.

Kan Oksijen ölçüm uygulaması (SpO2)

Apple, "Blood Oxygen uygulaması ölçümleri tıbbi kullanım için tasarlanmamıştır." sözleri ile bu özelliğin tıbbi açıdan bir değer taşımadığını belirtiyor.

Tıbbi olarak, nabız oksimetresi kanda yeterli oksijen olup olmadığını kontrol eden önemli bir özellik ve kalp krizi geçirmiş, akciğer hastalığı, astım veya diğer solunum problemleri olan kişiler için önemlidir. Bu nedenle SpO2, COVID-19'dan kaynaklanan ciddi komplikasyonları tespit etmeye yardımcı olur; ancak Apple Watch gibi bir tüketici ürünü yerine tıbbi sınıf bir nabız oksimetresi kullanıldığında daha etkili bir sonuç alabilirsiniz. Bu yazıda evde böyle bir cihaz sahibi olmanın yararları üzerinde yapılan bir açıklama tam olarak şu şekilde"Bir hasta gerçek akciğer hastalığı olmadıkça, pulse oksimetre kullanılan izleme gerek yoktur" dedi. 

Tıbbi kullanım için değilse, ne faydası var sorusunun yanıtını siz sormadan biz verelim; Tıbbi bir ortamın dışında bazı verilerin hiç veri olmamasından daha iyi olduğu temelinde çalışıldığında, kan oksijen seviyeleri başlangıçta horlama ve uyku apnesi gibi uyku problemlerinin belirlenmesine yardımcı olabilir, egzersizden sonra iyileşme süresi önerileri oluşturmak için kullanılabilir.

Apple Watch Series 6'da nokta okuma yapmak 15 saniye sürer ve ilgili uygulamadaki Başlat düğmesine dokunmak dışında hiçbir şey gerektirmez. Ayrıca, periyodik ölçümler alacak şekilde ayarlanabilir ve ciddi bir değişiklik fark ederse sizi uyarır. Bu şekilde bakıldığında, Apple Watch tarafından alınan SpO2 okuması, zaten kapsamlı bir şekilde donatılmış tıbbi çantasında bir başka araçtır.

SpO2 izleme özelliği kademeli olarak genel durumunuzun bir resmini oluşturur, eğilimleri izler ve önemli ölçüde değiştiğinde size hızlı bir şekilde bilgi verebilir.


EKG çekilmesi

Apple Watch Series 6'yı kullanarak tıpkı Seri 4 ve Seri 5'te olduğu gibi bir elektrokardiyogram (EKG) çekebilirsiniz. Bu özellik, öncelikle doktorunuza veri sağlamak için tasarlanmıştır ve kalp krizi, kan pıhtıları, felç veya diğer kalp ile ilgili durumlarda size yardımcı olacaktır.

Bu, EKG'nin kan oksijen ölçümünden daha yararlı olduğunu söyledi. ABD ve Birleşik Krallık'ta kullanım için onaylandı (ancak yalnızca 22 yaşın üzerindekiler için) ve Apple, doktorunuz tarafından reçete edilen EKG makinelerine benzer okumalar ürettiğini belirtiyor. Bu nedenle, kalbinizi etkileyebilecek sorunlarla teşhis edildiyseniz, Apple Watch size yardımcı olabilir. Yine Apple Watch'taki diğer sağlık özellikleriyle birlikte kullanıldığında erken uyarı sistemi olarak da yardımcı olabilir, ancak saatten gelen herhangi bir uyarının geçerliliğini sorgulayan raporlar bulunabilir .

EKG'yi gerçekleştirmek 30 saniye sürer ve belirli bir şekilde oturup dinlenmenizi ve kayıt boyunca Digital Crown'a dokunmanızı gerektirir. Sonuçlar anında gösterilir ve doktorunuz tarafından daha ileri tetkik için kaydedilebilir. Tıpkı kan oksijen ölçümleri gibi benim için tutarlı bir şekilde çalıştı ve uygulama hem net bir şekilde düzenlenmiş hem de çekici bir şekilde canlandırılmıştır.

EKG, olağanüstü durumlarda tıbbi, acil durumlarda gerçek anlamda kullanılabilecek bir başka özelliktir. Çoğu insan için ve çoğu zaman orada olduğunu fark etmeyeceksiniz. Ne o ne de SpO2 ölçümleri Apple Watch Series 6'yı satın almak için nedenler, ancak orada olduklarını bilmemizin biraz rahatlatıcı olduğunu inkâr edemeyiz.

Fitness ve Sağlık Takip Özelliği

Hızlı bir şekilde yinelemek gerekirse, Apple Watch mükemmel bir günlük aktivite izleyicisidir. Aktivite Halkaları sistemi, günlük aktivitelerini geliştirmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek isteyen kişiler için açık ve motive edicidir ve Apple'ın Sağlık uygulamasında sağlanan veriler net ve basittir. Koşu , aralıklı antrenman veya süper hassas uzun mesafeli kalp atış hızı izleme ile ilgilenen ciddi sporcular için olmasa bile günlük kullanıcılar için yeterlidir.

Pil ve performans

Her zaman açık olan ekran, belki de korktuğunuz kadar ciddi olmasa da pil ömrünü etkiler. Seri 6, SpO2 izleme etkin ve gece boyunca uyku izleme gibi tüm sağlık izleme özelliklerini içeren tek bir şarjla bir buçuk gün dayanabilecek bir pil yapısına sahiptir. Sürekli olarak ikinci gün öğleden sonraya kadar sürer, bu sırada düşük güç moduna birkaç saat daha dayanmak için ancak sınırlı özelliklerle girmeyi size tavsiye eder.

Bir saatlik fitness takibi eklerseniz (GPS kullanmadan), pili yaklaşık %10 daha fazla tüketir, bu da ortalama kullanım süresini yaklaşık bir saat kısaltır. GPS kullanıyorsanız (Apple Watch Series 6 bağımsız GPS'e sahiptir), böylece telefonunuz olmadan koşarken kullanabilirsiniz) pil ömrünün çok daha fazla etkilenmesini olacağan bir durum. 

Uykunuzu takip etmek istiyorsanız Apple Watch'u şarj etmek bir acıya dönüşür. Sıfırdan tamamen şarj olması yaklaşık 80 dakika sürer; bu, bir gecede şarj cihazına koyup koymadığınızı anlamak için oldukça uzun bir süredir. Bu arada, Apple Watch'ta şarj aleti yok, yalnızca manyetik şarjlı özelliğe sahip sahip USB kablosu var. ( Apple diğer genel cihazlarında bu yolu izlemeye başladı. Bunu fiyat tasarrufu olarak tanımlıyor. Yani bize içine eklediği ürünlerin maliyetini düşürdüğünü söylerken bize daha fazla para kazanmayı hedeflediğini söyleyebiliriz. )




Series 6'yı incelediğimizde hız konusunda başarılı olduğunu gördük. WatchOS 7'de sürümünü kullanmak, sanki herşeyi 1.5x'de yapılıyormuş gibi hissettirecek bir farkı ortaya koyuyor. Ellerinizi yıkadığınızı SE'den daha hızlı tanımaktır, burada zamanlayıcı genellikle 20 saniyelik su kullanımınız 10 ila 15 saniye arasında ekranda görüyordu, ancak Seri 6'da 10 saniye ve altında. Saat yüzü, ışık hızındaki animasyonların örtbas etmesi için neredeyse hiç gecikme olmadan verilerinize anında erişim sağlar.

Bu yönler gerçekten yalnızca arka arkaya karşılaştırdığınızda fark edilir, ancak gerçekten fark edecek olan çok daha eski bir Apple Watch'tan yükseltme yapanlardır. Series 4'ten Series 6'ya veya daha öncesinden geliyorsanız, Apple'ın işlemcisine turbo bağladığını düşünmenizi sağlaycak hız farkını hemen fark edeceksiniz.

Apple Watch Series 6 ile günlük olarak yaşamak, ilk başta fark ettiğiniz hafif hız artışı dışında, Series 5 ile yaşamaktan çok da farklı sayılmaz. Her zaman açık ekranı bir kenara bırakarak, Apple Watch SE ile yaşamakla neredeyse aynıdır. Series 6, Apple Pay desteği, kapsamlı müzik kontrolleri, telsiz işlevi, her saat ayağa kalkmak için hatırlatıcılar, Nefes rahatlama egzersizi, Apple Haritalar ve Siri ile aynı yararlı özelliklere sahiptir.

Telefonu uzaktan konrol etmek için özel veri servisleri (e-sim) Watch 5'te olduğu gibi Watch 6'da da mevcut fakat Bizim ülkemizde kullanımı olmadığı için bize yararı ancak ülkemizde bu teknolojiler oluştuğu zaman olacaktır.

Apple Watch Series  6 Türkiye Fiyatı 

Apple Watch 6 40mm: 3799 TL
Apple Watch 6 44mm: 4049 TL


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski