PS5, İlk 12 Saatte ön siparişte rekor kırdı

 


Playstation 5 çıktığı ilk günden itibaren gündemden düşmedi. Ön siparişe açıldığında ise durum aslında bizleri çok fazla şaşırmasa da Sony tarafından yapılan açıklama gözleri doldurdu. PS5 ilk 12 saatinde PS4'ün ilk 12 haftasında sattığından daha fazla talep aldı.

Patrom Jim Ryan'a göre, dünyada ki krizden dolayı ekonomik sorunlar, salgın ve pazarlamanın eksikliğine rağmen yeni çıkan cihaza çok fazla talep olduğunu belirtti.

Kasım ayına girişimize az kalmasıyla birlikte PS5'in de dünya satışına çıkması bekleniyor. İlk çıktığı andan itibaren insanların aklındaki soru PlayStation 5 mi Xbox Series X mi diye düşünürken Sony tarafından bir açıklama geldi.


Yeni çıkan konsolun lansman sırasında bulunabilirliğinin çok zor olabileceğini belirtti. Bununla birlikte arz ve talebin çok fazla kaynaklamasından dolayı sıkı bir şekilde çalıştıklarını da dile getirdi. Diğer bir açıklama da gelen talebin ne kadar çok olduğunu gösteren ilk 12 saati içerisinde PlayStation 4'ün ilk 12 haftada sattığından daha çok satış elde etmesi oldu.

PS5'in ana rakibi Xbox Series X'e gelicek olursak yeni Playstation makinesine kıyasla ön sipariş pazarındaki durumu bilinmiyor.



Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski