SpaceX'in insanlı uzay görevi ne zaman gerçekleşecek ?


 SpaceX, astronotlu uzay görevinin ikincisini gerçekleştirmeyi planlarken bu görevi ertelemek zorunda kaldı. Şiddetli rüzgar ve hava koşulları nedeniyle ikinci astronot uçuşunu erteledi. Peki SpaceX insanlı uçuş ne zaman gerçekleşecek?

Son zamanlarda uzay çalışmalarına önem artarken özel firmalarda bu çalışmalarda yer almaya başladı. Bunların başında SpaceX geliyor. Elon Musk'ın kurucusu olduğu şirket daha önce astronotlu bir uçuş da gerçekleştirdi.

Cuma günkü erteleme haberinin nedeni haberinin şiddetli rüzgar ve hava koşulları nedeniyle olduğu söylendi.


Firmanın CEO’su Elon Musk’ın Covid-19 testleri karmaşık sonuçlar verdiğini attığı tweet'ten görmüştük. Normal şartlar altında proje görevlileri Covid-19 riski taşıyorsa görevleri erteleniyor fakat Musk'ın ekip ile herhangi bir teması olmadığı belirtildi. 

Daha sonraki testler negatif çıksa bile Musk'ın Kennedy Uzay Merkezi fırlatma sahasına girmesine izin verilip verilmeyeceği hemen bilinmiyordu. Bu da alınan sıkı önlemlerin göstergesi.



Crew-1 adı verilen görev, 4 astronotun yer alacağı ilk görev olarak SpaceX imzasını taşıyarak tarihe geçecek. Dört astronot, firma tarafından tasarlanan araçlar ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderek göreve katılacak. Astronotların biri Japon üçü Amerikalı olarak açıklandı.

Bir aksilik olmaması durumunda fırlatma birkaç gün içinde gerçekleştirilecek.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski