Yeni MacBook Air sınıfının en hızlısı mı ?


 Apple'ın bugün düzenlediği lansmanda şirketin kendi işlemcisi olan M1 işlemcili yeni MacBook Air'ı tanıttı. Pek çok özelliğiyle dikkat çeken MacBook Air hızı ve performansı konusunda oldukça şaşırttı. Yeni MacBook Air ne zaman satışa çıkacak? MacBook Air'in fiyatı ne? 

Etkinlikte tanıtılan ilk model Apple'ın yeni M1 işlemcisi tarafından desteklenen Mac Book Air oldu. Apple'ın Mac'ler için özel olarak tasarlanmış kendi Arm tabanlı CPU'larına sahip ilk MacBook Air ve ilk dizüstü bilgisayarlardan biridir.

MacBook Air modeli her zaman olduğu gibi tasarım olarak ince,şık ve sade bir görünüme sahip. Fakat M1 işlemci ile gelmesi performans MacBook'u oldukça yukarıya taşıyor. Bu yonga seti ile birlikte günümüz bilgisayarlarına meydan okuyacak gibi duruyor.

 Ayrıca, şirket başına beş kata kadar daha hızlı grafik performansı, iki kat daha hızlı SSD performansı ile bu yılın başında piyasaya sürülen MacBook Air'den 3,5 kata kadar daha hızlı.



Apple, MacBook Air 15 saat kablosuz internette gezinme ve 18 saat video oynatma ile MacBook Air'de şimdiye kadarki en uzun pil ömrüne sahip olacağınızı söylüyor. Yani MacBook Air en uzun bataryayı bu serisinde sunuyor.

İçerisinde fan yok, bu yüzden sessizce de çalışması hatta hiç ses çıkarmaması en büyük özelliklerinden biri. 13.3" inç'lik retina ekran, 2TB SSD ve 16GB RAM ile birlikte geliyor.

En merak edilen konulardan biri de fiyatının ne olacağı. 17 Kasımdan itibaren 13 inçlik model satın alınabilecek. 10.999 TL başlangıç fiyatıyla satışlara sunulacak.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski