ABD İlk Koronavirüs Aşı uygulamalarına başladı !

 

ABD’nin koronavirüs için çıkarttığı aşı pazartesi sabahı itibarı ile uygulanmaya başlandı. Pfizer aşılarının bir kısmı New York’ta bulunan sağlık çalışanları ile ilk uygulama başladı.

Gıda ve İlaç Dairesi Cuma günü geç saatlerde  ilaç devi Pfizer'a COVID-19  aşısını ABD'de dağıtması  için  acil kullanım izni verdi . Pazartesi öğleden sonra, salgını sona erdirme ulusal kampanyası için hastanenin sağlık çalışanlarından beşinin başlangıç töreninde aşı dozları verildi.

ABD’de Koronavirüs Aşısını ilk kim aldı ?

ABD aşısını ilk alan Queens'teki Long Island Yahudi Tıp Merkezi'nde yoğun bakım hemşiresi Sandra Lindsay oldu.

Aşıyı aldıktan sonra Lindsay, "İyileşmenin geldiğini hissediyorum," dedi. "Umarım bu, tarihimizdeki çok sancılı bir zamanın sonunun başlangıcıdır."

Donald Trump  haberi bir tweet ile kutlayarak “İlk Aşı Uygulandı. Tebrikler ABD! Tebrikler DÜNYA!” şeklinde karşılıkta bulundu.

Birden fazla olduğunu göz önüne alındığında  ABD'de 330 milyon kişi , herkes hemen iki doz halinde yapılır aşı elde etmek mümkün olacaktır. Sağlık çalışanlarının yanı sıra yaşa, altta yatan koşullara veya mesleğe bağlı olarak ağır hastalık riski daha yüksek olan kişilere de öncelik verilecektir.

Pfizer, 2020'de 50 milyon aşı dozu ve 2021'de 1,3 milyar aşı üretmeyi beklediğini söyledi. Aşının etkili ve Dünyada artışı, hem Dünya için ve hemde bizim için yeterli aşı miktarına büyük ölçüde destek sağlayabilir.

Uzmanlar aşının yoğun olarak üretiminin ve yeteri derece verimli ve yararlı olup olmamasının ilkbahar veya yaza kadar olmayabileceğini söylüyorlar. Önlemler ve maske mesafeyi konusunda ne kadar tedbirli olabilirsek aşının tedavisi daha hızlı olabilir.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Koronavirüs hakkındaki diğer yazılarımız için ; Koronavirüs

 

 

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski