2021'de Alınabilecek 10 Hatchback Otomobil

1. Skoda Octavia

Skoda Octavia  aynı temel platform kullanan bir aile hatchback  Volkswagen Golf  ve  SEAT Leon , ancak daha uzun bir gövde ve akıllı ambalaj hem daha bagaj hacmi, hem de bir derece pratik bir iç ve beş için yeterli alan sağlayan bir otomobil sınıfıdır. 

Aslında, sınıfının en büyük arabalarından biri ve Ford Mondeo  ve  Volkswagen Passat gibi modellere yaklaşıyor. Beş kapılı bir hatchback veya daha pratik bir  station olarak mevcut durumda , ancak her ikisi de bol miktarda alan ve aynı standart donanım seviyeleri sunmaktadır. 

Yeni, dördüncü nesil Octavia, güncellenmiş bilgi-eğlence sistemleri ve önemli sürücü yardım kiti ile gelişmiş araç içi teknoloji sunuyor ve bu, Octavia'nın Euro NCAP'den tam beş yıldız güvenlik derecesi almasına yardımcı oldu. Konfor ve incelik seviyeleri de eskisinden daha iyi diyebiliriz, bu da daha uzun yolculukların daha da rahatlatıcı olması gerektiği anlamına gelir. Aslında, yetenekleri o kadar geniş ki , 2020'de Octavia'ya Yılın Kompakt Aile Otomobili unvanını verdik.

Eski Skoda'lar ile aynı istisnai değeri sunmasa da, giriş seviyesindeki Octavia modelleri bile iyi standart donanım seviyelerine sahiptir, ayrıca müşterilerin seçebileceği tutumlu plug-in hibrit versiyonlar da vardır.

2. Ford Focus

Direksiyon başında eğlenmek bir öncelikse, en yeni  Ford Focus  hatchback listenizde üst sıralarda yer almalıdır. Önceki nesillerin geleneğini sürdüren yeni Focus, keskin yol tutuşu ve mükemmel gövde kontrolü ile sürüş keyfini birinci sıraya koyuyor. 

Sunulan bir dizi yumuşak ve ekonomik benzinli ve dizel motor ve her ikisi de aracın hassas yol tutuşunu koruyan iki farklı süspansiyon konfigürasyonu var. ST-Line modelleri, sportif stillerini geliştirmek için tasarlandı, ancak serideki her Focus, en seçici meraklıların bile yüzünü güldürecek özelliklere sahip diyebiliriz.

Eski Focus'un en büyük eleştirisi, iç mekânın olmamasıydı, ancak stili oldukça bölücü görünse de, yeni arabadaki daha uzun dingil mesafesi, kabin alanının büyük ölçüde iyileştirildiği anlamına geliyor. Dört yetişkin için bolca yer var ve bagaj alanı da bunu gerçekten yetenekli bir aile arabası haline getirmek için artırıldı.

İç kalite şimdi VW Golf'e benzer tasarıma sahip  ve temiz modern tasarım düzenli ve iyi düzenlenmiştir. Daha yüksek özellikli modellerde 'yüzer tablet' bilgi-eğlence ekranı biraz sonradan düşünülmüş gibi görünüyor, ancak konumu sürüş sırasında ulaşmayı kolaylaştırıyor ve Ford'un SYNC3 sisteminin kullanımı basit.

Giriş Zetec kaplama, paranızın tam karşılığını verirken, Vignale Edition versiyonlarının en üst seviyesinde 18 inç alaşım jantlar, deri döşeme ve bir B&O premium ses sistemi dahil olmak üzere birçok ekstra kit ekler. Bununla birlikte, gücünüz ne olursa olsun, serideki her araba kesinlikle açık yolda eğlenecektir.

3. Toyota Corolla 

Toyota Corolla dünya çapında bilinen bir isim marka modeline sahiptir, ancak 17 yıl boyunca İngiltere'de büyük ölçüde unutulabilir Auris'in yerini aldığı için geçersiz kılınmıştır.

Sunulan iki ekonomik benzinli motor var: 120bhp 1.8-litre benzinli hibrit ve 181bhp 2.0-litre benzinli hibrit. Emisyonlar yalnızca 101g / km'den başladığı için her ikisi de verimli ve nispeten yeşildir, bu nedenle Corolla düşük işletme maliyetleri getirmelidir.

Corolla bir Golf veya Focus kadar eğlenceli olmasa da, sürüş rafine edilmiş ve rüzgar ve yol gürültüsü otoyol hızlarında iyi bir şekilde bastırılmıştır. İç mekan, yumuşak dokunuşlu malzemeler ve yeni, modern tasarımıyla sınıfının en iyilerinden biridir. Corolla, Android Auto veya Apple CarPlay bağlantısının olmaması teknolojik olarak Corolla'yı biraz geri plana atmakta.

4. Skoda Scala

Volkswagen Golf için doğrudan bir rakip olmasına rağmen , Scala VW Polo ve Audi A1'de bulunan daha küçük MQB A0 platformunu kullanıyor . Bu daha küçük bir iç mekana neden olmuyor, aslında Scala'nın 467 bagajı Golf'ün 380 litrelik yük bölmesini gölgede bırakıyor. Arka koltuklarda da daha fazla alan var ve bu da Scala'yı hatchback segmentindeki daha büyük arabalardan biri yapıyor. 

Scala, söz konusu fiyat olduğunda Golf'ü ve diğer birçok rakibi rahat bir şekilde alt ediyor. SE, etkileyici sekiz inç ekran, Otonom Acil Durum Freni, LED farlar ve akıllı telefon bağlantısı içeren donanım seviyeleri sayesinde iyi bir seçimdir. 

Daha kaliteli Golf modeline kıyasla Scala'nın düştüğü yer inceliktir. İç mekan kalitesi mükemmeldir ve uygulamasında tipik olarak VW benzeri bir his verir, ancak sürüş deneyimi belirsiz direksiyon (küçük tekerleklerden kaynaklanan) nedeniyle biraz bozulur ve çukurlar Golf'tekinden daha belirgindir. 

5. Mazda 3

Mazda , 2019 yılında üçüncü nesil Mazda 3 hatchback'i piyasaya sürdü ve Volkswagen Golf ve Ford Focus ana dayanak noktalarına canlandırıcı bir alternatif sağladı . 

Görünüşler, Kai konseptinin tasarım özelliklerinin çoğunu 2017'de geride bıraktığı için en çok konuşulan nokta. Şık tasarım sayesinde arkadaki boşluktan ödün verildiği ve kalın C sütunu sayesinde karanlık olduğu da kabul ediliyor. 

2.0 litrelik Skyactiv-G motor, 121bhp veya 178bhp olarak mevcuttur ve CO2 emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmak için Mazda'nın kendi M Hybrid teknolojisine sahiptir. Şaside bir sertlik var, ancak süspansiyon aynı zamanda yoldaki kusurlarla da başa çıkıyor. Sonuç olarak, Mazda 3, konforlu bir sürüşü korurken kullanımdan ibarettir. 

İç mekan, mükemmel yapı kalitesi ve canlı, modern dokunuşlarla sınıfının en iyileri arasındadır. Apple CarPlay ve Android Auto mevcuttur ve bilgi-eğlence ünitesinin kendisi, orta konsoldaki BMW iDrive tarzı bir döner kadran ile kullanımı kolaydır. 

Lüks iç mekanı, eğlenceli kullanımı ve makul pratikliği sayesinde Mazda 3 harika bir seçimdir ve hatchback yığınının tepesine yakın bir yerde bulunur.

6. Volkswagen Golf

Volkswagen Golf satıştaki en iyi hatchback'lerden biri olmaya devam ediyor.

Volkswagen, özellikle teknoloji ve dijital işlevselliğe odaklanarak Mk8 Golf'ü tanıttı. Hala rahat ve olması için yeterince güzel bir yer, ancak VW, hatchback ailesinin sürüş kalitesiyle hedefi alışılmadık bir şekilde kaçırdı, çünkü son revizyonlar daha kötü yüzeyleri kullanma yeteneğini tehlikeye attı.

Golf'ün üç donanım seviyesi basit ve anlaşılması kolaydır: giriş seviyesi Life trim, standart olarak dijital gösterge ekranı, 10 inç renkli dokunmatik ekran ve kablosuz akıllı telefon şarjı dahil olmak üzere cömert miktarda kit ve yeni yerleşik teknoloji sunar. Orta sınıf Stil modelleri, daha büyük 17 inç alaşım jantlar ve yükseltilmiş döşemeli spor koltuklar gibi öğeler ekleyerek hiç şüphesiz popüler olacak, dinamik R-Line özelliği ise alçaltılmış süspansiyon ve bir dış tasarım kiti getirecek.

Benzinli motor seçenekleri arasında 109bhp 1.0 litre ve 128bhp veya 148bhp ile 1.5 litrelik bir ünite bulunurken, ayrıca yedi vitesli bir DSG  auto 'kutusuyla birleştirilmiş 148bhp 1.5 litrelik eTSI hafif hibrit versiyon da var  . Daha güçlü GTI, 2.0 litrelik TSI benzinli motorundan 242 bg güç sağlar ve müşteriler ayrıca GTE plug-in hibrit versiyon seçeneğine de sahiptir.

Ayrıca üç güç çıkışında sunulan 2.0 litrelik bir dizel motor da var - standart 113bhp varyantı altı ileri manuel şanzımanla sunulurken, daha etli 148bhp versiyonu ve 197bhp GTD yedi vitesli DSG auto kullanıyor.

7. Mercedes A-Serisi

Yeni  Mercedes A-Serisi  , yol tutuşu söz konusu olduğunda dünyayı aydınlatmayacak olsa da, sürücülere sınıfının lideri yerleşik teknoloji ve mükemmel bir incelik sunuyor. Son nesil A-Serisi'nin devam eden başarısına rağmen  Mercedes  , en son otomobille çizim tahtasına geri döndü - kullandığı platformu, iç mekanı, motorları ve teknolojiyi revize etti.

Mercedes, dış mekanda yaptığı aerodinamik değişikliklerin kaldırım ağırlığından 100 kg tıraş etmeye eşdeğer olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, tüm bu iyileştirmeler ucuza gelmiyor madiyat bakımından diğer araçlara oranla fiyatı çok daha yüksek durumda diyebiliriz.

A-Serisi'nin mimarisi elektrifikasyon düşünülerek tasarlandı ve tamamen elektrikli Mercedes EQ  A hatchback'in on yılın başında gelmesi bekleniyor. Yeni A-Serisi, sessiz, dengeli ve dengeli olduğu otoyolda gerçekten parlıyor - Mercedes patronları C-Serisi  konfor seviyeleri sunduğunu iddia ediyor. 

8. Kia Ceed

Yeni Kia Ceed , kendi adına kesme işaretini atmış olsa da, piyasadaki en değerli aile kapaklarından biri olmaya devam ediyor. Ekipman yüklü her model ve rakipsiz yedi yıllık garantiyle, en son Ceed, doğrudan Avrupalı ​​çekirdek rakiplerini hedefliyor.

Oldukça kafa karıştırıcı bir şekilde, seri 2 donanım seviyesi ile başlıyor, ancak bu giriş seviyesi otomobil cömertçe alaşımlar, akıllı telefon bağlantısı ve bol miktarda aktif güvenlik teknolojisi ile donatıldı. Daha yüksek özellikli modeller daha büyük alaşımlar ve daha fazla lüks elde ederken, en üst özellikli 201bhp  Ceed GT  şimdilik mevcut olan en sıcak performans modelidir.

Hyundai i30 ile bir platformu paylaşan yeni Ceed, çeşitli çıkışlara sahip üç benzinli ve 1.6 litrelik torklu bir dizel ile iyi bir motor yelpazesine sahip. Sürüş ve yol tutuşu hala Golf  ve  Focus ile aynı seviyede değil  , ancak eski modelden çok daha iyi.

Ford Focus'ta olduğu gibi, bilgi-eğlence ekranı oldukça hantal görünüyor, sadece ön göğsün üstüne sıkışmış durumda. Sistemin kullanımı kolaydır, ancak bir VW Group ünitesi kadar net değildir. Tüm modeller   standart olarak Apple CarPlay  ve  Android Auto'yu alır ve diğer birçok üreticinin aksine  Kia  , klima kontrolü ve ses seviyesi için temel kontrolleri erişilmesi kolay düğmeler olarak tuttu.

İç mekanın geri kalanı yüksek kaliteli hissettirirken, bagaj alanı Skoda Octavia ile yukarıda  . Daha fazla alana ihtiyacınız varsa Kia, Sportswagon station  versiyonunu ve hızlı  ProCeed  atış frenini de sunuyor.

9. Astra Vauxhall

En son Vauxhall Astra , herhangi bir hatchback alıcısının kısa listesinde olmalıdır.

Vauxhall Astra  uzun araba satışları listelerinde üst kısmında yüksek performanslı düzenli fikstür oldu, ama her zaman popülerliğini yedeklemek maddeyi olmamıştır. 

En son model kapsamlı bir revizyondan geçtiği ve sonuç olarak harika stil, alan, düşük çalıştırma maliyetleri ve kit listesiyle aile hatchback sıralamalarını yükselttiği için şimdi hepsi değişti. 

Görünüş her zaman Astra tarafında olmuştur ve mevcut araba da farklı değil. Keskin hatları, ayırt edici ışıkları ve atletik duruşuyla Astra, kesinlikle o noktaya benziyor. İçeride de aynı hikaye. 

Direksiyon simidi ve vites kolu üzerinde bol miktarda yüksek kaliteli plastik ve deri kaplama ile geniş bir dokunmatik ekran içeren çekici bir gösterge paneli bulunur. Astra'da bolca yer var ve rahat olması kolayken, bagajı bir aile arabası olarak kullanım için ideal hale getiren iyi bir boyuta sahip. 

Yolda Astra, dengeli ve uyumlu bir sürüş ve iyi direksiyon geri bildirimi ile mükemmel bir şekilde sürüyor. Motor yelpazesi kapsamlıdır ve Vauxhall'un en son verimli dizel motorları etkileyicidir. Astra, stili destekleyecek bir içeriğe sahip, yani iyi ve en iyi hatchback listemizdeki yerini gerçekten hak ediyor.

10. Renault Megane

2016 yılında gelen dördüncü nesil  Renault Megane , hatchback sınıfında ciddi bir rakip. Kaliteli bir pakette pratikliği, alanı, verimliliği ve konforu bir araya getirir.

2020'de bir facelift, kart boyunca ekstra standart ekipman tanıttı ve ayrıca seriyi sadece iki donanım seviyesine ayırdı: Iconic ve RS Line. Giriş seviyesi Iconic modeli, 16 inç alaşım jantlar, otomatik LED farlar, ön ve arka park sensörleri, arka park kamerası, hız sabitleyici ve elektrikli olarak ayarlanabilen ve ısıtmalı kapı aynaları ile iyi bir şekilde donatılmıştır.

Kabinde otomatik çift bölgeli klima kontrolü, otomatik karartmalı dikiz aynası ve Apple CarPlay ve Android Auto ile yedi inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Ayrıca trafik işareti tanıma, şeritten ayrılma uyarısı ve hız sınırlayıcı dahil olmak üzere kapsamlı bir güvenlik ekipmanı seviyesi vardır.

Bununla birlikte, Megane için en büyük güncelleme, Renault'nun yeni bir E-Tech plug-in hibrit  versiyonunu piyasaya  sürmesiydi, ancak başlangıçta sadece Sport Tourer mülkü için mevcut olacak. O zamana kadar, müşteriler 138bhp benzinli motor veya 113bhp dizel ünite seçeneğine sahipler.

Megane'nin  en çekici olduğu yer direksiyonun arkasında  , çünkü kısa bir sürüş bile Renault  mühendislerinin konfor ve zarafete odaklandığını bilmek için yeterli  . Araba iyi sürüyor, gürültü seviyeleri düşük ve motorlar etkileyici güç dağıtımı sunuyor. Sonuçta Megane, bu listeye etkileyici bir ektir ve kesinlikle dikkate alınmaya değer.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Otomobiller hakkındaki diğer yazılarımız için ; Otomobil

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski