Tesla, eski çalışanına yazılım çaldığı iddiasıyla dava açtı

 Tesla, şirket bilgilerini çaldığı iddiasıyla eski bir çalışanını dava ediyor . Şirket, yazılım mühendisi Alex Khatilov'un, şirketin iş süreçlerinin çoğunu otomatikleştirmek için kullanılan Warp Drive yazılımıyla ilgili Tesla'nın dahili ağından dosya çaldığını söyledi. Tesla, davada Khatilov'un dosyaları kişisel Dropbox hesabına taşıdığını ve dosyalara erişimi olan birkaç Tesla çalışanından biri olduğunu iddia ediyor.

Davaya göre Khatilov, Tesla müfettişlerine, kendisiyle karşılaştıklarında dosyaları kişisel Dropbox'ına taşımayı "unuttuğunu" söyledi. Bu açıklama ile kendisinin yapmadığını ve bilgisi olmadığını savunuyor.

Tesla geçmişte kendi özel verilerini korumak için dava açmakta tereddüt etmedi; Aralık ayında şirket , gizli bilgileri bir muhabire sızdırdığını itiraf eden eski süreç teknisyeni Martin Tripp ile anlaştı. 2019'da Tesla, daha önce Tesla'da çalışmış olan dört Zoox çalışanını gizli belgeler almakla suçlayan sürücüsüz girişim Zoox'a dava açtı.

Bu dava geçtiğimiz Nisan ayında çözüldü ve Zoox , "Tesla'dan yeni işe alınanların bazılarının" Tesla belgelerine sahip olduğunu kabul etti. Ve Tesla'nın Tesla'nın Otopilot sistemiyle ilgili dosyaları çalmakla suçladığı Guangzhi Cao aleyhindeki dava halen devam ediyor.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Otomobiller hakkındaki diğer yazılarımız için ; Otomobil

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski