Rafadan Tayfa karakterlerinden yeni dizi Dijital Tayfa

 Rafadan Tayfa karakterlerinden yeni dizi geliyor. TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan Rafadan Tayfa, güvenli internet kullanımı ve siber zorbalık konularını ele alan yeni bir dizi "Dijital Tayfa" ismi ile karşımıza çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, çizgi dizi olan Rafadan Tayfa'nın  sevilen kahramanların bundan sonra Dijital Tayfa olarak çocuklara teknolojiyi anlatacağını ve yeni çizgi dizi Dijital Tayfanın 26 Aralıkta ekranlarda olacağını söyledi. 

Ali Taha Koç, bu kez Dijital Tayfa olarak teknolojiyle ilgili heyecan dolu maceralar için kolları sıvadığını belirtti.ve sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin katkılarıyla hazırlanan Dijital Tayfa serisinde çocuklara internetin güvenli kullanımı, sanal zorbalık, internet bağımlılığı, yapay zeka, nesnelerin interneti, dijitalleşmenin hayata yansımaları ve milli teknolojiler gibi konular anlatılacak.”

Koç, yeni maceraların heyecanlı olmasının yanı sıra dijital okuryazarlık açısından da değerli mesajlar verdiklerini dile getirerek, Dijital Tayfa'nın yeni bölümlerinde çocukları bekleyen pek çok sürpriz konu olduğunu söyledi. ve açıklamalarına şu şekilde devam etti: 


"Bu içeriklerin toplumda özellikle de çocuklar arasında dijital okuryazarlığın ve dijital farkındalığın arttırılmasına yönelik hazırlandı. Çocukların beğeniyle izlediği Rafadan Tayfa serisi, teknoloji içerikli bölümleriyle Dijital Tayfa olarak 26 Aralık'ta ekranlarda yer alacak. Yeni maceraların heyecanlı olmasının yanı sıra dijital okuryazarlık açısından da değerli mesajlar veriyor. Dijital Tayfa'nın yeni bölümlerinde çocukları bekleyen birçok sürpriz konu var."

 


"Bölümlerden birinde güvenlik zafiyetlerinin yüzde 90'ını oluşturan ve internet tarihinin en eski ve en etkili saldırı türlerinden olan oltalama saldırıları anlatılacak. Çocuklar için dijital ortamların sunduğu fırsatlar ve bu ortamlarda karşılaşılabilecek tehditlere karşı alınması gereken tedbirler önemli. Dijital ortam çocuklara kendilerini ifade etme, bilgi edinme ve akranlarıyla sosyalleşme gibi önemli fırsatlar sunuyor. "

"Sanal ortamda geçirilen sürenin artması, çocukların zararlı ve şiddet barındıran içeriğe erişme veya siber zorbalığa maruz kalma riskini de arttırdı."

Rafadan Tayfa'nın Türkiye'de çok ciddi bir izleyici kitlesinin olmasına dikkat çeken Koç, TRT ile gerçekleştirilen bu iş birliğinden çok güzel sonuçlar doğacağını dile getirdi.

COVID-19 sürecinde uzaktan eğitim araçlarının kullanımı, çocuklar için dijital güvenliğin önemini daha da arttırdı. diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski