Facebook'tan Zoom'a Rakip Yeni Messenger Rooms ile Tanışın...


Ofis görüşme saatlerinden çevrimiçi ders işleyişine kadar COVID-19 salgını Zoom'u herkesin sosyal ağına dönüştürdü. Facebook ise , video konferans görüşmesinde rol alan önemli kitleyi kendine çekmek istiyor.

Facebook Cuma günü Messenger Rooms adında yeni bir görüntülü sohbet ürünü sunacak, böylece aynı anda 50 kişiye kadar zaman sınırı olmadan videoyla sohbet edebilirsiniz.

Odalar sadece Messenger veya Facebook'tan oluşturulabilir olacak ve Facebook hesabı olmasa bile herkesi katılmaya davet edebileceksiniz. 


Facebook ve uygulama ailesi, evde zaman geçiren yüz milyonlarca insan için, pandemi onları birbirinden ayırsa bile, akraba ve arkadaşlarla iletişimde kalmak için umutsuz olan daha önemli bir iletişim yaşam çizgisi haline geldi.

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, Facebook Live'da yayınlanan bir yayın sırasında Cuma günü yaptığı açıklamada, "Video üzerinden canlı biriyle doğrudan bağlantılı olduğunuzu hissetme yeteneğinin bu birlikteliği sürdürmek için şart olduğunu" söyledi ve ekleyerek “Bu, insanların şu an bağlantıda kalmaya güvenmeleri için inanılmaz derecede önemli bir yol” dedi.

Messenger'ın başkan yardımcısı Stan Chudnovsky "grup görüntülü sohbet özelliği zaten koronavirüs öncesi çalışmalardaydı, ancak covid-19 sonrası Facebook'un uygulamalarındaki video görüşmeleri ve grup görüntülü görüşmelerinin hacmi hızla arttı" dedi.

Facebook'a göre, Facebook Messenger ve WhatsApp'ta geçen ay video ve sesli aramalar iki kattan fazla arttı ve 6 Nisan tatil haftası Messenger'daki grup video görüşmeleri için gelmiş geçmiş en büyük hafta oldu.


Peki Messenger Rooms Uygulaması Nasıl çalışıyor:


Facebook'ta Odalar'ı haber akışı, gruplar ve etkinlikler aracılığıyla başlatabilir ve paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız size açık Odalar oluşturuyorsa, bunları haber akışınızın üstünde görürsünüz. Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan katılabilirsiniz.

Odalar servisi ücretsizdir ve Facebook, üzerine reklam yerleştirme veya ondan para kazanma planının olmadığını söylüyor. 

Chudnovsky, “İnsanların şu anda gerçekten ihtiyaç duydukları şey böyle hissettirdi,” dedi.

Facebook, Zoom'da olan gizlilik sorunlarını ele aldığını belirtti...

Facebook, Odalar için gizlilik önlemleri oluşturduğunu söylüyor. Bir grup video görüşmesi oluşturduğunuzda, odaya kimlerin katıldığını veya odayı gördüğünü kontrol edebilirsiniz. Ayrıca başkalarının içeri girmesini istemiyorsanız kişileri aramadan kaldırabilir ve bir odayı kilitleyebilirsiniz.

Odayı oluşturan kişi, çağrının başlaması için hazır bulunmalı, kimlerin katılabileceğini kontrol edebilir ve gerekirse birini kaldırabilir. Facebook, çağrıları görüntülemediğini veya dinlemediğini söylüyor. 

Chudnovsky, “Kesinlikle herkese geniş çapta nasıl erişebileceğimizi düşünerek çok zaman harcadık, ancak aynı zamanda özel ve insanların güvenebileceklerini düşündükleri bir şey” dedi.


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski