Siri ile Coronavirüs olup olmadığınızı öğrenin



Apple kullanıcıları şimdi COVID-19'u yakalayıp yakalamadıklarını merak ederek dijital asistan Siri'den tavsiye isteyebilirler.

Cumartesi günü şirket, kullanıcıların "Hey Siri, koronavirüsüm var mı?" sorusu sorduğumuzda Siri karşı bir cevap olarak , hastalık, ateş öksürüğü ve nefes darlığı gibi hastalık belirtileri gösterip göstermediklerini belirlemek için ABD Hastalık Kontrol Merkezleri ve ABD Halk Sağlığı Hizmetleri tarafından hazırlanan bir ankete yönlendiriyor.



Siri Kullanıcıların semptomlarının son derece hayati tehlike oluşturmadığını belirlerse, Kullanıcılara evde kalmalarını ve diğer insanlarla temas etmemelerini, ellerini sık sık ve iyice yıkamasını ve sosyal mesafeyi korumalarını söylemektedir. Eğer koronavirüs Semptomları belirlenir ve Semptomlar devam ederse, Siri kullanıcılara bir doktora başvurmasını öneriyor.

Uygulama, teşhis alanına girmiyor. Fakat Apple burda bilgilendirici ve yardımcı bir yol izleyerek kullanıcıların sorularını yanıtlamayı amaçlıyor.


Baltimore'daki Johns Hopkins Tıp Okulu tıp fakültesi profesörü Seth Martin açıklamasında , "COVID-19 ya da başka bir şey olabilen bir takım semptomlar var ." dedi.

Ve ekleyerek, "Gerçek bir teşhis koymanın tek yolu, bu semptomların aslında COVID-19'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için test yaptırmaktır. "Bir uygulama bunu yapamaz." şekilde konuşmasına devam etti.


Anket ve tavsiyeye ek olarak Siri, App Store'a tıp uzmanlarıyla sanal istişareleri içerebilecek telehealth uygulamalarına bağlantılar sağlayarak doğrulayıcı bir teşhis koymayı amaçlıyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski