Facebook'un Dark mod ve birçok Yeni Tasarımınında bulunduğu Masaüstü Sitesi kullanıcılara sunuldu



Facebook, masaüstü tasarımının artık dünya çapında kullanılabilir olduğunu duyurdu. Mart ayında, Facebook yeni tasarımını kullanıcıların çoğuna yaymaya başladı, ancak şimdi dünyadaki tüm kullanıcıların bunu alacağını belirtiyor. Tasarım geçen yıl duyurulmuştu ve Facebook yeni tasarımında beklenen Karanlık Modu beraberinde getirdi. Yeni arayüz, öncekinden daha hızlı ve kullanımı daha kolay olacak şekilde kullanıcılarla buluştu.

Facebook.com, videoların, oyunların ve hatta grupların daha kolay keşfedilmesini sağlayan daha akıcı bir navigasyon yaklaşımı alıyor. Sosyal medya devi, ana sayfanın ve diğer sayfa geçişlerinin de çok daha hızlı yüklendiğini ve şimdi neredeyse mobil deneyime benzediğini iddia ediyor.



Facebook yeni bir blog gönderisinde, dünyadaki tüm kullanıcıların yeni Web tasarımını aldığını test ederek doğruladığını belirtti. Yeni tasarım, istediğiniz zaman gri tonlamalı görünüme geçmenizi sağlayan Karanlık Mod geçişi getiriyor. Yeni Karanlık Mod anahtarı sağ üst açılır menüde bulunabilir biçimde tasarlanmış ve kullanıcıların gözlerindeki yorgunluğu azaltmak için kullanılabilir.


Dark mod ile birlikte gelen tasarımda üst panelde yalnızca bir yayın veya yaşam etkinliği oluşturmanıza izin vermeyen, aynı zamanda Facebook'ta etkinlik, sayfa, grup ve hatta reklam oluşturmanıza da olanak tanıyan yeni bir '+' işareti bulunmaktadır. Facebook, blogunda kullanıcıların 'gerçek zamanlı olarak başlattığınız yeni bir Grubu önizleyebileceğini ve bu grubu oluşturmadan önce mobil cihazlarda nasıl göründüğünü görebileceğini' paylaştığı blogda belirtti. Bu özelliklerin yanında üst panelde görüntüleme geçmişine ve beğenilere göre önerilen tüm videoları listeleyen yeni bir İzleme bölümü de bulunmaktadır.



Sohbet penceresinden kullanıcı profiline kadar her şey yeniden tasarlandı ve Facebook, yeni tasarımın tüm dünyadaki tüm kullanıcılar için kullanıma sunulduğunu söylüyor. Medya devi daha önce belirttiği gibi, Mart ayında kullanıcıların çoğuna yayılmaya başladı ve şimdi dünya çapındaki tüm kullanıcıların yeni tasarımı masaüstü tarayıcılarında şuanda görünebilir durumdadır.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski