Facebook'un yeni sesli arama özelliği Catchup ile konuşmaya müsaitliğinizi paylaşabileceksiniz


facebook logo

facebook'un yeni özelliği

Facebook tekrar genel görüşmeler yapmak istiyor. Bunu , geliştiricilerin benzersiz ve deneysel araçlar oluşturmakla görevlendirildiği Facebook'un Yeni Ürün Deneme (NPE) bölümünün en son ürünü olan CatchUp adı verilen yeni, deneysel bir uygulama ile ortamın en önemli eksikliğini kapatacağınızı düşünerek yapıyor .

Facebook, çalışmalarının insanların arkadaşlarını ve ailesini daha sık aramamasının temel nedenlerinden birinin “ne zaman konuşmaya hazır olduklarını bilmedikleri veya onlara uygunsuz bir zamanda ulaşabileceklerinden endişe ettikleri” olduğunu söyledi.

CatchUp, kullanılabilirliğinizi yayınlamanıza ve konuşabileceğinizde ailenize ve arkadaşlarınıza söylemenize izin vererek, yalnızca sesle çalışan bir arama uygulamasıdır. Bu özellik, viral görüntülü arama platformu Houseparty'nin alt yapısını yani çevrimiçi özelliğini kullanıyor ve bu da, kişileri uygulamayı başlattığında ve “canlı” olduklarında kullanıcıları bilgilendiriyor. Bu bilgilendirme ilede Facebook yeni bir sesli arama özelliğini kendi alt yapısına ekliyor.

facebook'un yeni özelliği

Uygulamanın açılış sayfası, kişilerinizi konuşmaya hazır ve kimin çevrimdışı olduğuna göre sıralıyor. Catchup'ta, grup oluşturabilir ve aynı anda sekiz kişiye kadar konuşmaları destekliyor.

Bir grup görüşmesindeyken, CatchUp diğer üyelerin durumunu anlık olarak konuşmada olsanız bile aktif olarak güncelliyor. Bu nedenle, daha önce müsait olmayan biri çevrimiçi olduğunda, onları konuşmanızın devamına katılmaya davet edebilirsiniz.

En önemlisi, Catchup'a kaydolmak için bir Facebook profiline ihtiyacınız olmayacak. Bunun yerine, telefon defterinize ulaşarak WhatsApp tarzında bir sunucuya sahip olarak basit bir biçimde giriş sağlanabiliyor.

facebookun yeni özelliği

NPE'nin Ürün Lideri Nikki Shah blog yazısında “Arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde kalmak, özellikle bu fiziksel mesafelendirme döneminde önemlidir. Mesajlaşma ve görüntülü arama, hızlı bir güncelleme göndermenin veya biriyle yüz yüze bağlantı kurmanın harika yollarından biridir, ancak telefonla biriyle konuşmak, hem kolaylık hem de kişisel bağlantı arasında benzersiz bir denge sunar. ” şeklinde bir yazı yazdı.

CatchUp şimdilik Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Android ve iOS kullanıcıları ile sınırlıdır ve Facebook'tan kullanılabilirliğini genişletmeyi planlayıp planlamadığı konusunda hiçbir kelime yoktur. Tahminimizde popülerliğe göre uygulamanın Dünya çapında bilinirliği ve kullanımı sunulacak. Deneysel bir uygulama olduğundan, ömrü sadece popülerliği ve benimsenmesine bağlı olarak değişim gösterebilir.

Özellikler ve araçlarla yapılan NPE deneyleri Facebook sonunda ana uygulamalarıyla birleşmeyi planlıyor ve bunun üstüne çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Facebook şu ana kadar, bu deneysel uygulamaların hiçbirinde başarılı bir sonuca ulaşamadı. Bu uygulama için ne olacağı merak konusu olacak gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski