Samsung Galaxy A51, Dünya istatistiklerinde bu yılın en çok satan android telefonu oldu!


Araştırma şirketi Strategy Analytics'in iddia ettiğine göre Samsung Galaxy A51 , 2020 takvim yılının ilk çeyreğinde dünyanın en çok satan Android akıllı telefonu oldu. Telefon pazarı dediğimizde ilk sıralarda bizi karşılayan Samsung'un dünya çapında 60 tenden fazla birime satış yaptığı söyleniyor. Redmi 8, en çok satan Android telefonlar arasında Samsung'un hemen arkasından gelerek ikinci sırada yer aldı. En çok satanlar listesindeki ilk altı akıllı telefon, Samsung'dan dört cihaz ve Xiaomi'den iki cihaz içeriyor. 

Listeye baktığımızda, Samsung Galaxy A51 genel akıllı telefon pazarının yüzde 2,3 pay yakalayarak birinci sırada yer alıyor. Redmi 8, pazar payının yüzde 1,9'una sahip olarak listedeki en çok satan ikinci Android akıllı telefon oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 1,7 pay ile Galaxy S20 + telefonu ile yine Samsung bizi karşılıyor. Listeye bakmaya devam ettiğimizde Dördüncü ve beşinci sıralarda her biri yüzde 1,6 pazar payına sahip Samsung Galaxy A10s ve Redmi Note 8 ile sonlandığını söyleyebiliriz.


Yani bu liste bize aslında, cep telefonu müşterilerinin fiyat konusunda daha duyarlı hale geldikleri ve koronavirüs sonrası dönemde para için değer sağlayan Android akıllı telefonlar arayacakları ve “Android post-premium bir döneme gireceklerini” söylüyor.

Strateji Analitiği Direktör Yardımcısı Juha Winter 2020'nin telefon pazarını incelediğinde "Mobil operatörler son yıllarda sübvansiyonları azalttıkça ve birçok ülke şu anda virüs sonrası durgunluğa düşüyor, akıllı telefon tüketicileri küresel olarak giderek fiyat duyarlı hale geliyor ve paranın karşılığını en iyi şekilde veren yeni Android modelleri arıyor" şeklinde açıklamada bulundu. 


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski