Youtube ekleyeceği yeni özelliği ile geç saatlere kadar video izlemenizi engelleyecek!



Youtube'un eklediği özellik hem Android hem de iOS tabanlı telefonlarda kullanıma sunuldu ve önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar arasında kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Peki Youtube nasıl bir engel koyuyor!

Google'ın sahip olduğu video akışı platformu YouTube, kullanıcıların geceleri video izlemesini önlemeyi amaçlayan yeni bir özellik için çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Yatma Zamanı Hatırlatıcıları adı ile karşımızda olacak bu yeni özellik, kullanıcıları geç saatlerde video izlemeyi bırakıp uyku moduna geçmeleri konusunda bildirimler göndererek farkına varmadan videolarda gecesini sabah eden kullanıcıları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yeni özelliğin hem Android hem de iOS tabanlı telefonlarda kullanıma sunulduğunu ve önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar arasında kademeli olarak kullanıma sunulacağını bildirdi. Ancak, bu özellik yalnızca mobil cihazların kullanımına sunulacak bir özellik olacak.




Gelin birde bu özelliğin nasıl çalıştığına bakalım!

Bu özelliğin yardımıyla kullanıcılar, video izlemeyi bırakmaları gerektiğini hatırlatmak istedikleri belirli zamanları ayarlayarak aldığı hizmetten dahada faydalanabilecek. Başlangıç ​​ve bitiş saatleri, YouTube mobil uygulamasının ayarlar sekmesinden ayarlanabilir olacak. Bu özellik aynı zamanda insanların bir video izlerken hatırlatıcıyı yok sayma eğilimini de hesaba katacak ve bu nedenle kullanıcıların uygulamanın kendilerine videonun ortasında hatırlatıcı göndermesini veya izledikleri videoya kadar beklemelerini isteyip istemediklerini belirleme seçeneği gibi seçenecekler sunacak.


Özelliğe nereden ulaşabiliriz ?

Bu özellik YouTube Ayarları'nda 'Yatma zamanı geldiğinde bana hatırlat' olarak bulunabilir. Kullanıcılar daha sonra özelliği açıp kapatabilir ve hatırlatıcıyı ne zaman başlatacaklarını ve bitireceklerini ayarlayabilir. Bu özelliğe, kullanıcı profil resmine tıklayıp 'İzlenen Zaman'a dokunarak da kısa yoldan erişilebilir.

Bir video bittikten sonra hatırlatıcıyı gösterme özelliğini etkinleştirmek için kullanıcıların 'Hatırlatıcıyı göstermek için videomu bitirene kadar bekle' seçeneğini belirtmeleri gerekir. Lakin her süre bitiminde bildirimler devamlılığını sürdürecek.

Bu özellik aynı zamanda bir alarm nasıl işliyorsa aynı işlevi sergileyecek yani, kullanıcılar hatırlatıcıyı erteleyebilir veya kapatabilir. Youtube Varsayılan erteleme süresini 10 dakika olarak ayarlanmıştır.



Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski