Apple'dan ABD'de çalınan İphone'lara Sürpriz Mesaj




Apple, iPhone'ları mağazalarından çalmış olan kişilere açık bir mesaj gönderiyor: "İzleniyorsunuz". Çalan kullanıcıların cihazlarını geri getirmesi için çalındıkları yere getirmesini bildiren bir mesaj da gönderiyor.

Şirket, perakende mağazalarının ekranlarından çalınan iPhone'ların aktif olarak çalışma durumunu devre dışı bırakarak çalışmaz hale getiriyor.

Apple'ın uyarı mesajının ekran görüntüleri sosyal medya platformlarından, Twitter ve Reddit gibi sitelerde görünürlüğünü koruyor. Her geçen gün bu mesajların devamı geliyor. Apple cihazlarını geri almak için ciddi bir tavır sergiliyor.

Küresel salgın nedeniyle aylar süren kapanışların ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden açılmaya başlayan Apple mağazaları, New York, Philadelphia ve Washington, DC de dahil olmak üzere çeşitli yerlerde birçok çalıntı bildirisi cihazları çalan kullanıcılara bildiriliyor. 


Uyarı mesajı ise tam olarak şu şekilde: "Lütfen Apple Walnut Street'e dön". Başka bir uyarı çeşidi olarak ise "Cihaz devre dışı bırakıldı ve takip ediliyor. Yerel makamlar uyarılacak." şeklinde uyarılarına devam ediyor.

Apple güvenlik konuları hakkında yorum yapmayı reddetti. Apple'ın güvenlik hakkında gönderdiği Sosyal Medyada gördüğümüz resimlerde ciddiyetini açık bir şekilde görebiliyoruz.

Şirket akıllı bir hamle yaparak, çalınan ürünlerin nerede bulunduğunu izlemek için mağazalarında bulunan iPhone'larına uzun zamandır özel yazılımlar kuruyor. Bu yazılım satın alınmış iPhone'larda karşımıza gelmiyor Apple'ın sadece elindeki cihazları takip etmek için yaptığı akıllı hamlelerden bir tanesi.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski