Apple MacBook'larda kendi ARM tabanlı işlemci yongalarını kullanacak !


Analistler ve onaylanmamış raporlar yıllardır Apple'ın Mac bilgisayar hattını Intel'den geçirmek için çalıştığını öne sürdü. Şimdi Bloomberg, şirketin bu planları bu ayın başlarında resmi hale getirebileceğini ve 22 Haziran haftasında gerçekleşecek olan Uzak Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) için potansiyel olarak zamanlanmış bir açıklama yapıldığını bildirdi.

Apple, tarihsel olarak WWDC'de, geliştiricilerin yazılımlarını güncellemelerin genel kullanılabilirliğine hazırlamalarına yardımcı olmak için yazılım yol haritası hakkında, macOS ve iOS'un gelecek sürümleri gibi ileriye dönük bilgiler sağlamak da dahil olmak üzere bir dizi duyuru yaptı. WWDC, yeni MacBook'lar ve iMac'lerin ortaya çıkması da dahil olmak üzere yıllar boyunca bir dizi Mac donanım duyurusu için bir mekan sağladı.


Bloomberg, ARM tabanlı Mac'lere geçiş planının bu potansiyel açığa çıkmasının önceden haber verileceğini, ancak hemen mevcut herhangi bir donanımın açığa çıkmasını içermeyeceğini, ancak geliştiricilere onlara zaman vermek için önceden bildirimde bulunacağını söylüyor. Apple yazılımlarını ARM tabanlı Mac'ler için 2021'de piyasaya sürmek üzere hazırlıklarını tamamladı. Raporda, ARM tabanlı Mac donanımlarını en azından aylarca sunmaya yönelik bir plan olmadığı göz önüne alındığında, duyuru zamanlamasının değişebileceği konusunda uyarılıyor.

Bu, Apple'ın Mac serisinin yaşadığı ilk büyük işlemci mimarisi anahtarı değil; Şirket 2006 yılında PowerPC tabanlı CPU'lardan Intel'e taşındı. Bu anahtar ilk olarak 2005 yılında Apple'ın WWDC etkinliğinde duyuruldu ve geliştiricilere geçiş için hazır olmaları için yaklaşık yarım yıl önceden bildirimde bulundu.


Bloomberg Nisan ayında Apple'ın önümüzdeki yıl ARM tabanlı Mac'ler satmayı planladığını ve bu makinelere güç vermek için mimariye dayanan üç farklı şirket Mac işlemci geliştirdiğini bildirdi. Apple, iPhone ve iPad de dahil olmak üzere iOS nesnelerine şu anda birçok nesil için kendi ARM tabanlı işlemcilerini yaptı ve uzmanlığı, bu yongaların artık kaynak sağladığı Intel yongalarından çok daha fazla güç verimli ve güçlü olduğu anlamına geliyor.

Apple'ın yeni işlemcileri rakiplerini geride bırakacak gibi duruyor. Genel olarak Apple'ın cihazlarına baktığımızda işlemcileri ve işletim sistemi olarak ön planda olduğunu görüyoruz. Bu da bize Apple'ın başarılarından dolayı yaptığı işlerin iyi bir performansta ve pazarlamada olacağını gösteriyor. Yeni Apple cihazları ilk ARM işlemcili yongaları ile 2021 itibarı ile buluşacak.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski