Apple'ın aldığı Patent ile iPhone çok daha dayanıklıklı olacak




2007 yılında duyurulan iPhone 2G'den geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 11 Pro'ya kadar Apple akıllı telefonlar tasarımı açısından çok sayıda gelişme yaşadı. Şimdilik, Apple'ın gelecek nesillerinden çok daha ilginç hale getirmek için bir sonraki iPhone'larına neler ekleyebileceğini hayal etmek de aynı derecede zor bir durum.

Bununla birlikte, USPTO'ya (ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi) kayıtlı yeni bir patent, iPhone'ların bir sonraki büyük gelişiminin, direncini artırmak için güçlendirilmiş camı kucaklayarak gelebileceğini göstermektedir. Apple'ın yeni patenti, cam yapı üzerindeki “Spiral Tahıl Kaplamaları (Spiral Grain Coatings )” teknolojisinin iPhone'ları herhangi bir çizik veya hasardan darbeye karşı nasıl daha dayanıklı hale getirebileceğini detaylandırıyor. İçinde, buhar biriktirme tekniği kullanılarak ince fil tabakaları cihazların muhafazasına püskürtülerek dışarı atılabilir.


Bu patent, çizilmeye karşı koruma, yansıma önleyici özellikler ve daha fazlası gibi birçok fayda sağlayacak daha güçlü bir kapak cam kaplamayı öngörmektedir. Camın güçlendirilmiş yapısı, polikristalin malzemeler kullanılarak çeşitli kaplama katmanlarına sahip olabilir. Muhtemel uygulaması, titreşimli sarmal bir şekil halinde olacaktır. Yani bu da Spiral bir bant gösteren patent diyagramlarında görüldüğü gibi olacak.


iPhone'lar kaplamanın uygulanabileceği tek cihaz değildir. Apple, teknolojiyi diğer ürünlerde de kullanabilir (iPad, iMac, MacBook Pro ve hatta Apple Watch ). Apple son zamanlarda iPhone 11 serisinin arkasındaki bitişi değiştirdi ve buzlu bir cam uygulayarak cihazı tutarken daha sıkı bir tutuş sağlarken, çizilmelere ve hasara daha yatkın hale gelen bir teknoloji kullandı. 

Bu yeni teknolojinin kullanılmasıyla, gelecekteki iPhone'lar daha dayanıklı ve güçlü bir cam teknolojisine sahip olabilir. Bununla birlikte, Apple'ın birçok patent başvurusunda bulunduğunuda söyleyebiliriz.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski