Google Duo sınırlarını aştı, Artık 32 kişilik grup konuşmasını destekliyor !


Google, Duo'da görüntülü sohbet edebileceğiniz kişi sayısını bir kez daha artırıyor. Bu yılın Mart ayının başında konuşma desteğini 8'den 12'ye güncelledikten üç ay sonra şimdi dahada fazla kullanıcıyı destekleyerek Masaüstü bilgisayarlar için Google Chrome'da, kullanıcılar artık tek bir grup Duo çağrısında 32 kişiye kadar artan bir grup konuşmasını destekleyen yeni güncellemesi ile sınırları aştı.

Yeni 32 kişilik çağrılar, yalnızca Chrome'un en son sürümlerinde bulunan uçtan uca şifreleme sunmak için WebRTC adlı bir teknolojinin en son sayısından yararlandıkları için şimdilik Google'ın kendi tarayıcısıyla sınırlı olacak. Google, diğer platformlar için yayınlamayı planlayıp planlamadığını yorumlamadı ilerki süreçlerde ne olacağını Google'ın yeni sürümüyle öğrenmiş olacağız.

Peki Google duo ile görüşmeler nasıl başlatılıyor ?

Grup video görüşmeleri yapmak için tüm kullanıcıların Duo'nun web uygulamasına gitmesi, Google hesaplarıyla oturum açması ve “Grup bağlantısı oluştur” düğmesine dokunması gerekir. Bu bağlantıyı doğrudan katılımcılarla paylaşabilir veya manuel olarak davet edebilirsiniz.

Google'ın üst düzey ürün ve tasarım yöneticisi Sanaz Ahari paylaştığı Tweet'te, yeni grup çağrı sınırı “önümüzdeki birkaç hafta içinde Duo'ların Android ve iOS için geleceğini söyledi. Yeni güncelleme, Google Duo'yu FaceTime'ın 32 kişilik sınırı ile eşit hale getirecek.

Görüntülü arama platformlarına olan talep dünya çapında arttıkça Google, tüketiciye dönük Duo platformu için güncellemeleri aktif olarak sundu. İki ay önce Google, Duo'nun “ Haftada 10 milyon yeni kaydolmaya ev sahipliği yaptığını ve özellikle sosyal mesafeden etkilenen bölgelerde” video görüşmesi kullanımında 8 kat artış olduğunu iddia etti.


Nisan ayı sonunda şirket, yeni bir video codec teknolojisi ile çağrıları daha güvenilir hale getirdi ve video görüşmesinin anlık görüntüsünü yakalamak için Google Duo'ya hızlı bir düğme ekledi. Ayrıca, zorunlu telefon numarası gereksinimini de ortadan kaldırdı ve kullanıcıların artık bir Google hesabından erişimini sağlayacak bir sürüm yayınladı. Geçen ay, ifadelerle gerçeklik efektleri uygulamanıza ve bire bir grup sohbetlerinde canlı doodle yapmanıza olanak tanıyan bir “aile modu” sundu. Ayrıca, Google'ın ekranınızı Duo'nun mobil ve web istemcileri için video görüşmeleriyle paylaşma yeteneğini geliştirdiği bildiriliyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski