Hangi program dilini seçmelisiniz ?


Her programcı, her yıl en az bir yeni programlama dili öğrenmek için sık sık tekrarlanan tavsiyeleri takip etmese de, çoğu geliştirici kariyerleri boyunca becerilerini geliştirmeye devam edecektir. Birçok programcı, işlerinin periyodik olarak yeni programlama dillerini ve lehçelerini, yazılım çerçevelerini ve araçlarını geliştirebilmek için programlarını sürekli olarak düzenlemesi gerekir. Ne öğreneceğini ve ne zaman öğrenileceğini bilmek, özellikle de her gün yeni yazılım çerçeveleri ve araçları oluşturulduğunda ne yapacağını bilmek bir programcı için en önemli etkendir.

Mevcut bir programcı için, yeni bir dil öğrenmenin tetikleyicisi, çözülmesi gereken belirli bir sorun, başka birinin kodunu devralma gereksinimi programcıya yeni bir programlama dilini öğrenme merakı sağlayabilir. Başlangıç ​​programcıları için öncelikler, her programcı için farklı olacaktır; öğrenme eğrisinin dikliği, bir programlama diline bağlı kalıp kalmamaları üzerinde dikkate değer bir etkiye sahiptir.


İd Software'in kurucusu ve Oculus VR'nin CTO'su, Tanınmış yazılımcı John Carmack, bilgisayarların nasıl çalıştığının karmaşıklığının çoğunu ortadan kaldıran daha yüksek düzeyli bir programlama diliyle başlamanın bir sorun olmadığını söylüyor, ancak öğrencilere bu dilin çalışmalarını keşfetmelerini tavsiye ediyor. ve "Hatta en basit veri işleme görevleri 'heyecan bulmak' denemek ve keşfetmek olmalıdır. Katmanları sadece derleme ve değer araştıran olan en basit program program dili bile olsa programlama tam olarak kullanıcının isteği ve denemelerine bağlıdır." şeklinde tavsiyelerini sonlandırıyor.

İd Software'in kurucu ortağı Joel Spolsky ise programcılara C gibi daha düşük seviyeli bir dil öğrenmelerini tavsiye ediyor.

"Bu günlerde birçok programcı, Python, Ruby veya Java gibi daha yüksek bir dil öğrenecek ve daha sonra bu kodun yürütülmesine neden olan herhangi bir şey hakkında gerçekten iyi bir kavrayışa sahip olmayacak ve bu nedenle neden daha basit dillerden başlayıp yazılan dili anlayarak yazmak programcıların daha iyi olmasını, yazdığı programları daha iyi kavramasını sağlayacaktır."


"Fikir, çalıştığınız seviyenin altındaki soyutlama düzeyinde neler olduğu, CPU'nun gerçekte ne yaptığı hakkında gerçekten iyi bir anlayışa sahip olmaktır."

Tabii ki, bir geliştirici olarak size yardımcı olmak için hangi programlama dilinin en uygun olduğunu bilmek, her dilin neler yapabileceğini ve neden tipik olarak kullanıldığını anlamanızı gerektirir. Karar sizlerin elinde olacak, soru olarak kendinize "Ne için ve Neden kod yazıyorum ?" sorularını sorabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski