Samsung Galaxy Note 20 özellikleri ortaya çıktı !


Samsung Galaxy Note serisini yaklaşık on yıldır piyasada görüyoruz. Akıllı telefon serisi, modern geniş ekranlı telefonların temelini oluşturdu ve daha sonra phablet olarak kategorize edildi. Samsung Note serisini dijital bir kalem ile donanımlandırarak kullanıcıları etkilemeyi başarmıştı. Her yıl Galaxy Note telefonları yeni ve gelişmiş özelliklerle geliyor. Bu yılki Galaxy Note 20 bir istisna olmayacak.

Galaxy Note 20 Çıkış Tarihi

Samsung henüz Galaxy Note 20 serisinin lansman tarihini resmi olarak duyurmadı ancak söylentiler 5 Ağustos'ta gerçekleşeceğini gösteriyor. Lansman tarihi, Samsung'un Note serisi için yıllık lansman zamanlamasına oldukça uygun. Geçen yıl, şirket 8 Ağustos'ta Galaxy Note 10'u tanıtmıştı. Geleneğe göre, Samsung genellikle “Galaxy Unpacked” etkinliğini lansmandan birkaç hafta önce duyurdu. Ne zaman çıkacak sorusu lansmana birkaç hafta kala belli olacak.

Galaxy Note 20 serisi

Geçen yıl Samsung, Galaxy Note 10'un birçok varyantını piyasaya sürdü ve seri benzeri bir tedavi verdi. Samsung'un bu yıl aynı formatı izlemesi ve en az iki sürümü piyasaya sürmesi bekleniyor. Küçük bir değişiklik var. Samsung ek olarak, Galaxy S20's Ultra ile uyumlu bir Ultra modelini piyasaya sürecek.

Verim

Samsung'un Galaxy Note 20 serisinin Qualcomm'un Snapdragon 865 işlemcisinde çalışması bekleniyor. Şirketin ayrıca Exynos 992 işlemcisini tanıtması bekleniyor. Samsung, Exynos 990 ile güçlendirilmiş Galaxy S20'nin performansı üzerine saygıyla eğildi. Şirket kısa bir süre sonra Exynos 992'yi gelişmiş performansla tanıttı. Samsung Galaxy Note 20 serisi bu yeni telefon ile birlikte Türkiye'de yeni modellerin çoğunda bile olmayan 5G bağlantı özelliğine sahip nadir telefonlar arasında olacak. Aslında bakacak olursak 5G gelse bile bizim ülkemizin alt yapısı Mobil olarak 5G'ye ne zaman geçerse ve genel olarak ülkelerin çoğunluğu 5G altyapısına sahip olursa telefon modellerindede 5G'yi görmemiz o kadar yakın olacak.


Ultra model 16GB'a kadar RAM ile gelebilir. 12 GB ve daha düşük RAM varyantları da olacak.

Samsung Galaxy Note 20 serisinin pil bölümünde büyük bir gelişme göstermesi bekleniyor. Raporlara göre Galaxy Note 20, 4.300mAh bataryaya sahip olacak. Ultra varyant 4.500mAh bataryaya sahip olacak.

Kamera

Samsung Galaxy Note 20'nin kamerayı Galaxy S20 serisinden ödünç alması bekleniyor. Raporlara göre, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, S20 Ultra'da da mevcut olan 108 megapiksel bir kamera ile gelebilir. Kurulumda 13 megapiksel, 12 megapiksel geniş açı ve bir ToF sensörü de olabilir. Note 20'nin biraz daha düşük kamera özellikleri ile gelmesi muhtemeldir.

Tasarım ve sergileme

Samsung Galaxy Note 20, QHD + çözünürlüğe sahip 6.42 inç ekrana sahip olacak şekilde ayarlandı. Ultra'nın daha büyük bir 6.87 inç QHD + ekranına sahip olması bekleniyor. Telefon ayrıca 120Hz yenileme hızına sahip olacak.

Tasarım açısından, Galaxy Note 20, geçen yılın Not 10'undan çok farklı görünmeyecek. Ön tarafta sol üst ortada bir delikli kamera olduğu söyleniyor. Bununla birlikte, arka panel, dikdörtgen kamera modülü nedeniyle farklı görünebilir.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski