Tiktok önerilenlere nasıl çıkılır ?

Mülkiyeti ,ılımlılık politikaları , büyüme çabaları hakkındaki çeşitli tartışmalara rağmen TikTok, gizlenecek hiçbir şeyi olmadığını, şeffaf bir şirket olduğunu, kullanıcıların güvenebileceğini göstermek için çok çalışıyor. LA'da yeni bir Şeffaflık Merkezi eklendi , burada insanlar durup politikalarını nasıl yürüttüğünü görebiliyor,  potansiyel kötüye kullanımı azaltmak için sınırlı kullanıcı veri erişimi var ve kısa süre önce ABD merkezli bir CEO atadı ve Çin'den daha fazla ayrılık ekledi.

Ve bu hafta, TikTok, öneriler algoritmasının tam olarak nasıl çalıştığını ve videoların platformunda nasıl çekiş yaptıklarını veya nasıl kazanmadığını açıklayarak başka bir şeffaflık düzeyi sağlamaya çalıştı.

TikTok tarafından açıklandığı gibi :

" TikTok'u açıp Sizin İçin özel sunulan ana sayfaya geldiğinizde, ilgi alanlarınıza uygun bir video akışı sunulur, bu da sevdiğiniz içeriği ve içerik oluşturucuları bulmayı kolaylaştırır. Çıkan ana sayfada, içerik sağlayan bir öneri sistemi tarafından desteklenir söz konusu kullanıcının ilgisini çekmesi gereken kullanıcıları etkilemek olduktan sonra Tiktok bu sistemi önemli bir şekilde takip edilecek. "

Her kullanıcının Ana sayfasında hangi videoların görüneceğini tanımlayan ana sürücüleri tam olarak şu şekilde tanımlayabiliriz :


Kullanıcı etkileşimleri  

Beğendiğiniz ve / veya paylaştığınız videolardaki TikTok faktörleri, takip ettiğiniz hesaplar, gönderdiğiniz yorumlar ve oluşturduğunuz içerik çok önemli bir etken teşkil ediyor. Örneğin, belirli bir hashtag kullanarak klipler yayınlarsanız akışınızda aynı etikete sahip içerik görme şansınız daha yüksektir.

Video bilgileri 

Bu, altyazılar, belirli sesler ve şarkılar ve yine hashtag'ler gibi ayrıntıları içerebilir. Bu özelliği kullanıma sunduğunuzda sizler için güzel izlenimler sağlayacaktır.

Cihaz ve hesap ayarları 

Daha az etkili faktörler dil tercihiniz, ülke ayarınız ve mobil cihaz türünüzdür. TikTok, bu faktörlerin en iyi sunumu sağlamak için dikkate alındığını, ancak önceki iki ile aynı derecede öneme sahip olmadıklarını söylüyor.

Bu nedenle, TikTok'un algoritması diğer çoğu sosyal platformda çalışanlara benzer bir sisteme sahip ve sistem bu şekilde ilerliyor: Tiktok etkileşime girdiğiniz içeriğe etki eder, sonra size daha fazlasını göstermeye çalışır. Yorum yapmanın daha fazla ağırlık katacağını düşünürsünüz ve bu hesaptan daha fazla içerik görmenizi isterken, bazı hashtag eğilimleriyle ilgilenmeniz büyük olasılıkla daha fazla örnek sunduğunuzu görecektir.

"Bir kullanıcının başından sonuna kadar daha uzun bir video izlemeyi bitirip bitiremeyeceği gibi güçlü bir ilgi göstergesi, videonun görüntüleyicisinin ve içerik oluşturucusunun aynı ülkede olup olmadığı gibi zayıf bir göstergeden daha fazla ağırlık alır."
Böylece, videolarınızı tamamlanmaya kadar izleyen kullanıcılar daha yüksek erişim görme potansiyelinizi artıracaktır. Yani yapılan içerikte biraz önce bahsedilen konular kadar önem arz ediyor.

Video fikri önerileri olarak örnek verecek olursak:

"İşleri başlatmaya yardımcı olmak için yeni kullanıcıları evcil hayvan veya seyahat gibi yüksek derecede ilgi alanlarını üzerinde bulunduran bir konuyu seçmeye davet ediyoruz. Çünkü daha fazla ilgi kitlesini üzerinde bulunduran her konu sizin ön planda daha fazla görünmenize sebep olacaktır. 

Ve ek olarak neyin aranacağını ve ne arayacağınızı ön planda bulunarak hashtag kullanabilirsiniz. Tiktok kullanıcıların aramasına gör bir algoritma ile ilerliyor örneğin siz bir gezi videosu yayınladınız bu videolar kullanıcılara aramalara göre kullanıcıların önüne çıkıyor.

TikTok, etkinliğinize bağlı olarak, her bir gönderinin bağımsız olarak değerlendirildiği ve belirttiğiniz ilgi alanlarınızla uyumlu olduğu gibi, size daha fazla içerik göstermeyi amaçlayacaktır. 

TikTok, bu öğelerin her birinin tam olarak ne kadar ağırlıklı olduğuna dair ayrıntılar sunmaz, ancak buradaki işaretçiler TikTok Ana sayfanızda neden ne gördüğünüzü açıklar.

Pazarlamacılar için bu, TikTok videolarınızı nasıl en üst düzeye çıkaracağınız konusunda daha fazla anlayış sağlamanıza yardımcı olabilir:

  • Her video bağımsız olarak sayılır.
  • Trend ilgi alanlarıyla uyum sağlamak, daha fazla kullanıcıyla bağlantı kurmanıza yardımcı olur.
  • Görüntüleyenlerin kliplerinizi tamamlanmalarını izlemelerini sağlamak yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski