Facebook reklam sistemi nasıl çalışıyor !


Facebook reklamcılığının nasıl çalıştığını ve işletmeniz için en iyi erişimi ve sonuçları nasıl elde edeceğinizi öğrenmeye mi çalışıyorsunuz?

Daha fazla kuruluşun tüketicilerle bağlantı kurmak için çevrimiçi seçenekler aramasıyla, birçok insan Facebook reklam sistemlerinin ayrıntılarını daha iyi anlamaya çalışıyor. Bu hafta yardımcı olmak için Facebook , reklam sisteminin "İyi Sorular, Gerçek Cevaplar" serisinin bir parçası olarak nasıl çalıştığına dair yeni bir genel bakış yayınladı .

İşte önemli noktalara bir genel bakış.


Öncelikle, Facebook, hangi reklamların kullanıcılara gösterileceğini belirlemek için iki temel faktör kullandığını belirtiyor :

Reklamverenler tarafından seçilen ve hangi kullanıcıların her bir reklamı görmeye uygun olduğunu belirleyen kitle hedefleme
Teklif fiyatı, bireysel kullanıcı etkileşimi ve reklam kalitesi ile ilgili bir dizi faktöre dayanan reklam açık artırma süreci
İlk nokta, Facebook tarafından açıklandığı gibi nispeten basittir :

"İlk olarak, reklamverenler hedef kitlelerini  self servis araçlarımız aracılığıyla seçerler . Kitleler, yaş ve cinsiyet gibi kategorilerin yanı sıra, kullanıcıların bir Facebook Sayfasını beğenme veya bir reklamı tıklama gibi uygulamalarımızda gerçekleştirdikleri işlemlere göre oluşturulur. özel bir kitle veya benzer bir kitle oluşturmak için kitleleriyle ilgili sahip oldukları bilgileri (e-postaların listesi veya web sitelerini ziyaret etmiş kişiler gibi) kullanın.

Bu nedenle, Facebook'un derinlemesine kitle hedefleme araçlarını, profillerini ve Facebook kullanımı ve verileriyle ilgili davranışsal bilgilerini temel alarak kullanabilir veya Facebook'un sistemleri aracılığıyla kendi kitle bilgilerinizi yükleyebilir veya bunları veya benzer özelliklere sahip kişileri hedefleyebilirsiniz.

Yani benzer Kitleler bu açıdan özellikle güçlü bir seçenek olabilir. Ne kadar kitkeye hitap ettiğiniz belirlenirse belirli oranlarda Facebook artış sağlıyor kitle belirtmeden yapmak ile kitle belirterek yapmak arasında gerçekten çok büyük farklar olduğunu söyleyebiliriz. En düşük bütçede reklam yatırımı bile 200 300 kişiden başlayan farklar içeriyor. Bütçe önemli olduğu kadar reklam kitleside bir o kadar önemli olacaktır.



Ancak burada Facebook reklamları daha karmaşık hale geliyor.

Hedef kitlenizi seçtikten ve reklamınızı gönderdikten sonra, Facebook bu hesaplamaya dayanarak her bir kullanıcı için en iyi eşleşmeyi belirleyerek tanıtımınızı gerçekte kimin göreceğini belirler.

Ayrıntılı olarak örnek almanız gereken önemli noktaları sizler için kısaca sıraladık:

Her Facebook kullanıcısı, yukarıda belirtilen hedefleme sürecine bağlı olarak her oturum açtığında gösterilebilecek bir dizi reklam içerir. Uygun reklamlara dayanarak, Facebook daha sonra her kullanıcı için bir 'kazanan' belirleyecektir:

Reklamveren Teklifi 

Facebook reklamlarınız için ne kadar para harcıyorsunuz - ne kadar çok ayırırsanız, bu ulaşmanıza o kadar katkıda bulunacaktır.

Tahmini İşlem Oranı  

Facebook, her bir kullanıcının bireysel davranışlarıyla ilgili bir dizi faktöre dayanarak bir reklam üzerinde işlem yapma olasılığını tahmin eder.

Reklam Kalitesi  

Facebook bunu kullanıcılardan gelen geri bildirimlere (örneğin , reklamınızı kaç kişinin raporladığı veya gizlediği ) ve " düşük kaliteli özelliklerin değerlendirmesine "  (reklamın resminde çok fazla metin, sansasyonel dil, katılım yemine) göre ölçer. 

Bu üç unsurdan, ilk ve son noktayı kontrol edebilirsiniz - ne kadar harcama yapmak istediğinizi belirlersiniz ve reklam kalitesi, bir dizi teknik ve objektif faktöre dayanır, ikincisine genel anlamda tavsiyede bulunmak zordur. Çünkü Tahmini İşlem Hızı, tamamen olmasa da, büyük ölçüde kontrolünüz dışında olan daha değişken bir faktördür.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski