Among Us ekibi Eris Loris spam saldırısını engellemek için mücadele ediyor


Hızlı bir şekilde yılın en popüler oyunu olmayı başaran Among Us şu anda özellikle tehlikeli bir spam saldırısına karşı mücadele ediyor. Eris Loris tarafından yapılan en son hack, geliştirici InnerSloth'u hızla bir acil durum düzeltmesi yayınlamaya yönlendirdi.

Geliştiriciler, oyuncuların oyun içi sohbeti sosyal kanallarıyla spam etmesine neden olan Loris'in hack'iyle harekete geçti. Ancak, InnerSloth'un hızlı tepkisi sorunu çözmüş gibi görünüyor.

Eris Loris tarafından düzenlenen hack, oyuncuları oyun içi sohbette bazı hile tabanlı web siteleriyle birlikte YouTube ve Twitch'in reklamını yapmaya zorladı. İstenmeyen postanın çeşitli sürümlerinde, bilgisayar korsanı, sosyal kanallarına abone olmazsanız "cihazınızı hacklemek" veya "telefonunuzu patlatmak "la da tehdit ediyor. Dahası, bazı versiyonlar açık bir siyasi mesajla, "Trump 2020" ile bitiyor.


Botlar kısa sürede çok sayıda kullanıcıyı etkilemeye başladıktan kısa bir süre sonra, InnerSloth, sorunun "çok daha fazla farkında" olduğunu ve bir çözüm üzerinde çalıştığını tweetledi. Aynı gönderide, bildirilen sorunlarla karşılaşmamak için kullanıcıları özel lobilerde oynamaya teşvik etti.

 Aramızdaki geliştiricilerden biri olan Forrest Willard, kısa süre sonra botların üstesinden gelmek için oluşturulmuş bir sunucu yamasının yayınlandığını doğrulayarak bu duyuruyu takip etti. O zamandan beri, sorunla ilgili neredeyse hiç şikayet alınmadı.

Eris Loris hack, şu anda en popüler oyunlardan birinin sunucularının ne kadar savunmasız olduğunu gösterdi. InnerSloth'taki geliştirme ekibinin, gelecekte benzer saldırıları püskürtmek için oyun sunucularını birleştirme zamanı geldi.


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski