Apple, AirTag'lerin bir yıl önce alınan patenti ortaya çıktı

 


Apple, kayıp eşyalarınızı bulmanızı sağlamanın yanı sıra, habersiz, ancak yoğun şekilde sızdırılan AirTag'lerin duruşunuzu ölçmeye de yarayan cihazın patentlerini geçtiğimiz yıl almış olduğu Apple Patently tarafından ortaya çıkarıldı.

Apple’ın Tile benzeri izleme diskleri hakkında çok sayıda sızıntı olduğundan, eşyalarınızı takip etmenize yardımcı olacak özellikleri hakkında zaten iyi bir fikrimiz vardı. Bu patent başvurularında en ilginç olan, Apple'ın düşündüğü diğer kullanım durumlarıdır. Bir dizi diyagram, izleyicilerin vücudunuza nasıl yapıştığını ve duruşunuzu izlemek veya hatta ekrandaki bir karakteri kontrol etmek için nasıl kullanılabileceğini gösterir. 

Ayrıca Apple’ın iPhone'umu Bul uygulamasından farklı birözelliği ise bağlı olduğu tüm cihazların bulunmasında sağ-sol gibi yön bilgileriyle gösterebiliyor oluşu.



Bu alternatif kullanım durumlarının ötesinde, Apple’ın "Kablosuz olarak konumlandırılabilen bir etiket için montaj tabanı" ve "Kısıtlı bir tutma halkasına sahip bir Bağlantı Elemanı" için patent başvuruları, AirTag'lerin temel işlevi hakkında pek çok sürpriz içermez. Etiketlerin kendileri küçük olarak tanımlanır ve bir sahibin kayıp, yanlış yerleştirilmiş veya çalınmış nesneleri bulmasına yardımcı olmak için anahtarlar, cüzdanlar veya cüzdanlar gibi öğelere kolayca takılır ve su geçirmez ve düşmeye karşı dayanıklı olma olasılığı yüksektir. 


"Etiketlerin saat kayışı gibi aksesuarlara nasıl takılabileceğini gösteren patentlerden birkaç şema."


Apple, bağlı oldukları cihazı bulmanız gerektiğinde, etiketlerin ultra geniş bant teknolojisinin telefonunuzun bunları çok az bir yanılsamayla bulabileceğini söylüyor.  Yeterince yakın değilseniz, aygıt verileri çevrenizdeki diğer kişilerin aygıtları aracılığıyla aktarabilir bu da iPhone'umu bul sayesinde gerçekleşiyor.

AirTag'ler hakkında kadar uzun süredir söylentileri dolanıyor, ilan edilmeleri sadece bir an meselesi gibi görünüyor. Raporlar, geçen ay üretime başladıklarını gösteriyor ve yakın tarihli bir söylenti, yakında bir duyuru görebileceğimizi gösteriyor.


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski