Netflix, yeni Türk dizi ve filmlerini duyurdu



Netflix, yeni dönemde çıkaracağı dizi ve film projelerini duyurdu. Haluk Bilginer, Çağatay Ulusoy, Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ gibi birbirinden ünlü oyuncuların bulunduğu bir çok proje seyirci karşına çıkmaya hazırlanıyor.

Netflix Türkiye,  gerçekleştirdiği basın toplantısında gelecek dönemde Türkiye ile birlikte Netflix’in hizmet verdiği 190 ülkede yayınlanacak olan yeni projelerini duyurdu ve önceden duyurulmuş olan projelerinden de yeni görseller paylaştı.

Netflix'in Yeni Dönemde Çıkaracağı Türk Yapımı Diziler

  • Fatma

Yükselen yeteneklerden Özgür Önürme'nin kaleme aldığı ve Özer Feyzioğlu ile yönetmen koltuğunu paylaştığı psikolojik drama mini dizisi Fatma'nın baş rolünde Burcu Biricik, Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Olgun Toker gibi isimler yer alıyor.



Sıradan bir temizlikçi olan Fatma, kayıp kocası Zafer'i ararken beklenmedik bir cinayet işler. Bu olay onu hiç kendisinden şüphe edilmeyen bir "temizlikçi" olarak görünmez bir katile dönüştürür. Fatma'nın 2021 yayınlanması planlanıyor.

  • 50m2

BKM'nin yapımcılığını üstlendiği, senarist Burak Aksak'ın, Selçuk Aydemir ile birlikte yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin başrolünde Gölge karakterine Engin Öztürk can veriyor. Dizi 27 Ocak 2021'de tüm dünya ile aynı anda Netflix'te yayınlanacak.
İkinci bir şansı elde etmek kolay ama onu değerlendirmek sandığımızdan daha zordur. Gölge, kendisini büyüten Servet Nadir'in kirli işlerini yapmaktadır. Çocukluğuna dair hiçbir şey hatırlamayan Gölge kendisini geçmişe bağlayan fotoğrafın peşinde koşmaktadır. Fotoğraftakilerin kim olduğunu araştırdıkça aslında bir yalanın içinde yaşadığını anlar. Servet Nadir’in sırlarıyla beraber kaçan Gölge, Güzelce Mahallesindeki 50 metrekarelik terzi dükkanına sığınır. Mahalleli onu ölen terzi Adil’in oğlu Adem zanneder. Karanlık geçmişinin köşeye sıkıştırdığı Gölge’nin gidecek başka bir yeri yoktur ve yeni kimliğiyle 50 metrekarelik terzi dükkanında yaşamaya başlar. Ne kadar zorlu olsa da mahalle Gölge’yi, Gölge de mahalleyi değiştirecektir.

  • Bir Denizaltı Hikayesi

Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı, yönetmenliğini ise Tolga Karaçelik'in üstlendiği aksiyon-macera türündeki dizinin yazar kadrosunu ise Jason George önderliğinde Atasay Koç, Cansu Çoban ve Sami Berat Marçalı oluşturuyor.

OGM Pictures yapımcılığında  hayata geçecek olan dizi, denizaltında araştırma görevine katılmaya hazırlanan, özgür ruhlu dalış eğitmeni ve deniz biyoloğu Arman'ın hikayesini konu alıyor. Dünyayı vuran doğa felaketinin sonucunda, Arman ve bilim ekibinin hayatta kalmak için bir askeri denizaltısına binmesi gerekir. Her şeyi sonunda kendini ve ekibini aslında çok daha fazlasını kurtarmaya başarlı olabilecekmiydi?


  • Uysallar

Henüz sadece adını bildiğimiz ve Ay Yapım tarafından hayata geçirilecek olan Uysallar'ın senaryosu Hakan Günday'ın güçlü kaleminden çıkarken, yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak oturacak.

Mimar Oktay Uysal ailesinden gizli olarak bir punk hayatı sürmeye başlar. Ancak o sırada eşi, iki çocuğu ve babası da kendi gizli dünyalarını kurmanın peşindedir. Uysal ailesinin yalanlarla dolu bir evi, Oktay’ın da inşa etmesi gereken bir hapishanesi vardır. Ailene karşı kendin olabilmek mümkün müdür yoksa herkesin ikinci bir hayata mı ihtiyacı vardır?

  • Pera Palas'ta Gece Yarısı
Charles King'in  aynı adlı ödüllü kitabından uyarlanan Pera Palas'ta Gece Yarısı bir Red Arrow Studios şirketi olan Karga Seven Pictures tarafından hayata geçirilecek. Elif Usman'ın kaleme aldığı yapımın yönetmen koltuğunda ise yine Karga Seven grubundan Emre Şahin yer alıyor. Sekiz bölümden oluşacak olan mini dizi, genç bir gazetecinin İstanbuldaki efsanevi Pera Palas Oteli ile karşılaşmasını konu alıyor.

Netflix'in Yeni Dönemde Çıkaracağı Türk Yapımı Filmler

  • Mücadele Çıkmazı

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy'un başrolünü Emir Ali Doğrul ile paylaştığı, OGM Pictures tarafından hayata geçirilen filmin yönetmen koltuğunda Can Ulkay otururken, senaryosu ise Ercan Mehmet Erdem'e ait. Mücadele Çıkmazı, 15 Mart 2021'de tüm dünyayla aynı anda sadece Netflix'te.

İstanbul'un eski binaları, sokakta koşturan çocukları, yan yana dükkanlarıyla bezeli , adına yakışır bir ara sokağı... Mehmet, her gün gördüğümüz ancak gündelik hayatın telaşıyla dikkat etmediğimiz, fark edemediğimiz kağıt toplayan gençlerden biridir. Mahalledeki çöp toplama deposunu işleten Mehmet’in en büyük destekçisi ise onlara çocukluktan beri kanat geren Tahsin Baba’dır. Bir akşam iş dönüşü en yakın arkadaşı Gonzales’in çekçek çuvalından hayatlarının orta yerine 8 yaşındaki Ali isimli bir çocuk düşer. Mehmet bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken, bir yandan da Ali ile ayrılmaz bir ikili olacaklardır.


  • 9 Kere Leyla

Başrolde Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy’un birlikte yer aldığı Ezel Akay'ın imzasını taşıyan bir orijinal Netflix filmi olan 9 Kere Leyla, 4 Aralık 2020’de tüm dünyadaki Netflix kullanıcılarına sunulacak.

Bir evlilik, iki aşk, üç bela, Dokuz Kere Leyla… Adem (Haluk Bilginer), güzeller güzeli metresi Nergis (Elçin Sangu) için Leyla (Demet Akbağ) ile 20 yıllık evliliğini bitirmeye karar verir. Ancak Leyla'dan doğal bir yolla kurtulması neredeyse imkansızdır. Diğer yandan bu duruma bir çözüm bulamazsa, yasak aşkı Nergis, çok yakında parmaklarının arasından kayıp gidecektir. Üstelik Adem tüm bu aşk trafiğininin arasında kendisine ait antika el yazmasının peşinde olan Mahdum Bey (Fırat Tanış) ve kıskanç avukatı Haris (Alican Yücesoy) ile de uğraşmak zorundadır.


  • Azizler

Haluk Bilginer'in yer aldığı ikinci film projesi olan Azizler yepyeni bir Taylan Biraderler filmi. Başrollerinde Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sak gibi isimleri göreceğiz. 8 Ocak 2021 tarihinde Netflix abonelerine sunulacak.

Gençlik yıllarının artık sonuna gelen Aziz, hayatından hiç memnun değildir. Yıllardır sevmediği bir işte çalışmaktadır ve gençliğinde kendisi için kurduğu mesleki hayallerden oldukça uzaktır. Sevgilisi Burcu ile dört yıldır süren ilişkisinin ise artık sonlanması gerektiğini fark eder... Yalnız kalmaya, kendisiyle vakit geçirmeye, özgürleşmeye duyduğu ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Sonunda, en çaresiz anında, karşısına beklenmedik bir fırsat çıkar, ancak Aziz’in tehlikeli bir yalan söylemesi ve bu yalanı sürdürmesi gerektirmektedir. Katlanmak zorunda kalacağı sonuçlar, Aziz’in hayatını büsbütün değiştirecektir.







Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski