Xiaomi'nin 80W gücündeki yeni kablosuz şarjı


 80W çözümünün 4.000 mAh'lik bir pili sekiz dakikada yüzde 50'ye kadar dolu ve 19 dakikada yüzde 100'e kadar şarj edebildiği söyleniyor. Xiaomi, hızlı şarj savaşlarında bir sonraki seviyesini duyurdu, şirketin diğer rakipleri geride bıraktığını iddia ettiği yeni bir 80W kablosuz yöntem.

Xiaomi, bir nakliye telefonunda halihazırda en hızlı kablosuz şarja sahip olan Mi 10 Ultra, 4.500mAh pilini 40 dakikada tamamen şarj edebilen 50W kablosuz teknolojisiyle birlikte geliyor. Oppo geçtiğimiz günlerde 4.000mAh bataryayı 30 dakikada şarj edebileceği söylenen 65W çözümünü duyurdu, ancak teknoloji henüz ticari bir cihazda gönderilmiyor.



Hızlı kablosuz şarj, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin bir süredir birbirlerini geride bırakmaya çalıştıkları bir alan olarak devam ediyor.  Batı'da yaygın olarak bulunabilen en hızlı seçenek, isteğe bağlı olarak 30W kablosuz şarj cihazıyla birlikte gelen OnePlus 8 Pro'dur. Apple’ın iPhone 12 hattı için ise15 W'a varan yeni MagSafe şarj cihazlarını söyleyebiliriz.

Xiaomi, 80W kablosuz şarjlı bir telefonun gerçekte ne zaman gönderileceğini henüz duyurmadı, ancak çok uzak olmadığını düşünüyoruz. Şirket, son birkaç yılda sürekli olarak daha yüksek kablosuz güç özelliklerine sahip telefonları piyasaya sürdü ve Mi 10 Ultra yalnızca birkaç ay önce piyasaya çıkan son model telefonu olarak biliniyor.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski