IMBD puanı yüksek Bilim Kurgu film önerileri

     

1. El Hoyo "Platform" (2019)

The Platform, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişinin mücadelesi.

Süre: 1 saat 34 dakika
Tür: Korku, gerilim, bilim kurgu
Netflix: Var
IMBD: 7,0/10


2.Truman Show (1998) 


Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk, imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.


Süre: 1 Saat 43 dakika
Tür: Bilim Kurgu, Dram
Netflix: Var
IMBD: 8,1/10

3. AVATAR (2009)


Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.


Süre: 2 saat 42 dakika
Tür: Bilim Kurgu
Netflix: Yok
IMBD: 7,8/10

4. LUCY (2014)

2014 yılının beğeni toplayan filmlerinden biri olmasına rağmen, IMDb’den hak ettiği puanı alamayan Lucy, konusu ve başarıyla işlenmiş sahneleriyle de aklımızı başımızdan almıştı. Standart bir insanın beyninin sadece %10’unu kullanabildiği teorisinin temel alındığı Lucy, kadrosuyla da merak konusu olmuştu.

Süre: 1 saat 30 dakika
Tür: Bilim kurgu, Aksiyon
Netflix: Var
IMBD: 6,4/10


5.Yıldız Savaşları Serisi (1977- 2005)


Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

 
Süre: 2 saat 5 dakika
Tür: Bilim kurgu
Netflix: Var
IMBD: 8,6/10

6. Öldüren Sis ( The Mist) 2007


Frank Darabont yönetmenliğinde, 2007 yılının gerilim korku türünde en iyi filmlerinden olan Öldüren Sis (The Mist), Stephen King’in “Skeleton Crew” adındaki eserinden beyaz perdeye uyarlanmıştır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz. Çağdaş korku romanı yazarı King’in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vaadeder gibi...

Süre: 2 saat 
Tür: Bilim kurgu
Netflix: Var
IMBD: 7,1/10

7. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek


Yönetmen koltuğunda Bryan Singer otururken yedinci X-Men filminde seriden tanıdığımız karakterlere ek olarak Magneto'nun gençlik yıllarını Michael Fassbender canlandırırken, James McAvoy'u da Charles Xavier'in genç hali olarak seyredeceğiz. 
Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinel'lerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir? 


Süre: 2 saat 12 dakika
Tür: Bilim kurgu
Netflix: Var
IMBD: 8,0/10

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski