Samsung Galaxy A71 5g İncelemesi

 A serisinin en pahalı cihazı Samsung Galaxy A71 5g almaya değer mi? İnceliyoruz.

  • Modern dizayna sahip
  • Fiyat için iyi performans veriyor.
  • Güzel ekran özelliklerine sahip.
  • Uzun ömürlü pil ömrü sunuyor.
  • Kamera idare edecek boyutta iyi derecede
  • Kablosuz şarj özelliği yok

Samsung Galaxy A71 5g Tasarım

Galaxy A serisi telefonları her zaman karşımıza sağlam bir tasarımla çıkmıştır. Yapı kalitesi A serisinden pahalı cihazlarla aynı olmasada genel olarak benzer yapıdadırlar. Samsung Galaxy A71 5G, öne bakan kamerasının ekrana gömülü şekilde olmasının yanı sıra tasarımı Galaxy S20'yi anımsatan dikdörtgen bir kamera çıkıntısı ile güzel ve büyük bir kenardan kenara ekran sunuyor.

Ekranın kenarındaki çerçevelerin ince olması ise telefona modern bir görüntü veriyor. Arka tarafında plastik yapıya sahip olması dayanıklılık bakımından pek fazla etki etmese hafif bir telefon kullanımı sunuyor. Kaliteli his veren yapıya sahip olduğunu kendi deneyimlerimizden söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy A71 5g Görüntü Kısmına bakacak olursak

Galaxy A71 5G'nin ekranı 6,7 inç boyutunda ekrana sahip olduğunu ve 1080p çözünürlük ve 60Hz yenileme hızına sahip AMOLED panele sahip olduğunu belirtebiliriz. Ekranın Derin siyah seviyeleri ve canlı renkler sağlayan bir AMOLED panel olduğunu gözlemledik. Fiyat olarak bakacak olursak diğer telefonlara kıyasla sizin için ekranı önem arz ediyorsa alınabilir bir cihazdır.

Ekranın alt kısmına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusuna genel olarak bakacak olursak diğer telefonlarla aynı derecede okumaya sahip diyebiliriz. Kendi sınıfının üyesi olan A51 e kıyasla daha hızlı ve doğru çalışan bir sensöre sahiptir.

Samsung Galaxy A71 5g Cihaz Özellikleri

Galaxy A71 5G, 6GB RAM ve 128GB depolama ile birleştirilmiş bir Qualcomm Snapdragon 765 işlemci sunuyor. Sonuç, çoğu çoklu görev ve hatta çoğu mobil oyun için yeterince reaktif ve yeterince hızlı olan, hızlı hisseden bir telefon deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.

  • AnTuTu:  324.648
  • GeekBench 5:  617 tek çekirdekli, 1.916 çok çekirdekli

Samsung Galaxy A71 5g Yazılım – İşletim Sistemi

Samsung Galaxy A71 5G, Samsung'un One UI işletim sistemi ile birlikte geliyor . Genel olarak bir kullanıcı arayüzü, daha büyük kare şekilli uygulamaları, daha renkli arayüzü ve çok çeşitli özelleştirme seçenekleri sayesinde stok Android'e kıyasla nispeten farklı görünüyor ve hissediyor. Klasik üç düğmeli gezinme sistemi veya Google'ın yeni Android hareket kontrolleri arasında seçim yapabilirsiniz. Bir kullanıcı arayüzünde ayrıca yerleşik ekran kaydedici, kurmak istiyorsanız Windows bilgisayarlarla entegrasyon ve daha fazlası gibi birkaç benzersiz özellik vardır.

Samsung Galaxy A71 5g Özelleştirme

Samsung yazılımının bir başka gücüdür. Bir kullanıcı arayüzü bir ton özelleştirme seçeneği sunar ve birçok kişi ana ekran, tema vb. İle ilgili hemen hemen her şeyi ince ayar yapma yeteneğini sever. Ancak diğerleri, tüm seçeneklerden bunalmış hissedecekler ve OnePlus'ın OxygenOS, bir Pixel telefonda sunulan stok Android veya hatta Apple'ın iOS'u tarafından daha iyi sunulacaktır.

Samsung Galaxy A71 5g Kamera kalitesi

Samsung Galaxy A71 5G, 64 megapiksel ana sensör, 12 megapiksel ultra geniş sensör, 5 megapiksel makro sensör ve 5 megapiksel derinlik sensörü ile dört lensli bir kamera sunuyor. Sağlam bir kamera seçimi ve kişisel olarak bir makro lens yerine bir telefoto lensi tercih etsem de, genel olarak Galaxy A71 5G harika fotoğraflar sunabiliyor.

Elbette fotoğraf kalitesi duruma bağlıdır ve bir telefonun daha pahalı cihazlar kadar tutarlı olması gerekmez. İyi aydınlatmada fotoğraflar renkli ve parlaktır, yeterli miktarda dinamik aralık ve sağlam ayrıntılar içerir. Düşük ışıkta fotoğraflar nispeten gürültülüdür ve ayrıntılardan yoksundur, bu genellikle orta kademe telefonlarda olduğu gibi performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Makro lens, sabit bir odak uzaklığına sahip olduğu ve bu nedenle bir konuya odaklanması son derece zor olduğu gerçeği göz önüne alındığında telefonda aşağı yukarı işe yaramaz. İyi bir odak yakalasanız bile, çok fazla ayrıntı yoktur ve renkler çok canlı ve ayrıntılı değildir.

Samsung Galaxy A71 5g Pil ömrü

Samsung Galaxy A71 5G, nispeten ağır kullanımda bile tam bir gün dayanabildi ve pil ömrünün kendisiyle ilgili herhangi bir gerçek sorun yaşamasını beklemiyoruz. Galaxy A71 5G'nin bataryası 4.500mAh'de oturuyor ve yoğun bir kullanım gününün sonunda hala yaklaşık %30 ile %40 şarj oranı ile kaldı.

Samsung Galaxy A71 5g Dayanıklılık

Samsung Galaxy A71 5G gerçekten bir IP derecelendirmesine sahip bir cihaz değil, bu yüzden mümkünse onu havuzdan veya banyodan uzak tutmak isteyeceksiniz. Telefonun değiştirilmesi gerekmeden önce iki yıl kullanabilirsiniz. Plastik arka kapağın kırılma olasılığı, cam arka kapağa kıyasla çok daha azdır.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...
Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski