Artık Bilgisayar Oyunlarında Hile yapılamayacak! Oyunlardaki Hileler ne zaman son bulacak?

Dallas’ta bulunan bilgisayar mühendisleri, bilgisayar oyunlarında yapılan hilelere karşı yeni bir karşı yazılım geliştirdiler.

İlk olarak ön planda tuttukları oyun Counter-Strike oldu. Çalışmalarını Counter-Strike üzerine başlatan bilgisayar mühendisleri yeni bir mekanizma geliştirerek diğer bilgisayar oyunlarınada öncü olacak yeni bir karşı yazılım geliştirdi.

Yaptıkları araştırma ve çalıştıkları programı ise çevirimiçi yayınladılar. Aslında bu konu hilecilerin oyunların neresinde açık bulacağını bilmelerini sağlamasına rağmen kendilerine olan güvenleri bu bilgileri yayınlamalarının önüne geçemedi.

Dallas bilgisayar bilimleri Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri öğrencisi Erik Jonsson ve yazılımı yazan ana karakter olan Md Shihabul Islam “bilgisayar oyunlarında hile kullanan kullanıcılar iyi durumdayken, kullanmayan kullanıcılar için adil bir durum değil” şeklinde açıklamalarda bulundular.

İslam, adil oyun olmayacığını belirtmesine ek olarak, memnun olmayan oyuncular başka oyunları oynamaya gittiğinde hile yapmanın ekonomik olarakta bir etkisi olabileceğini söyledi.

Hile kullanan kullanıcılardan çok hileyi kullanıma sunan kullanıcıların yıllık geliri 1 milyar dolara yakın olan ve hızla büyüyen bir endüstri olan esporda da ciddi sonuçları olabilir. Bu durumun Ele alınması sadece normal oyuncular için değil E-sporcular içinde önem arz ediyor.

MMO oyunlarında hile yapmak zor olabilir çünkü bir oyuncunun bilgisayarından oyun sunucusuna giden veriler şifrelenmiştir. Önceki araştırmalar, gerçeğin ardından hileyi tespit etmek için şifresi çözülmüş oyun günlüklerine dayanıyordu. UT Dallas araştırmacılarının yaklaşımı, şifresi çözülmüş verilere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve bunun yerine sunucudan gelen ve sunucudan şifrelenmiş veri trafiğini gerçek zamanlı olarak analiz etmesini sağlıyor.

"Tespit edildikten sonra, oyuncuyu sabit bir zaman aralığında hile yapmaya devam ederse bir uyarı verebilir ve nazikçe dışarı atabiliriz. Amacımız, Counter-Strike gibi oyunların tüm oyuncular için eğlenceli ve adil kalmasını sağlamaktır. " açıklamalarındada bulunuldu.

Yapılan yazılım esnasında araştırmacılar, öğrenci oyunculardan gelen veri trafiğini izleyerek hile yapmayı gösteren kalıpları belirlediler. Daha sonra bu bilgileri, oyun verilerindeki kalıplara ve özelliklere dayalı olarak hile yapmayı tahmin etmek için bir yapay zeka biçimi olan bir makine öğrenimi modelini eğitmek için kullandılar.

Araştırmacılar, küçük bir oyuncu grubuna dayalı istatistiksel modellerini daha büyük popülasyonlar için çalışmak üzere ayarladılar. Hile tespit mekanizmasının bir kısmı, işlemi daha hızlı hale getirmek ve iş yükünü ana sunucunun merkezi işlem biriminden çıkarmak için veri trafiğini paralel bir sunucu olan bir grafik işleme birimine göndermeyi içeriyor.

Araştırmacılar, istemci-sunucu mimarisi kullanmayan oyunlar için bir yaklaşım oluşturmak ve algılama mekanizmasını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarını genişletmeyi planlıyor. İslam, oyun şirketlerinin hileyi tespit etmek için oyun yazılımlarını eğitmek için UT Dallas tekniğini kendi verileriyle kullanabileceğini söyledi. Hile tespit edilirse, sistem hemen harekete geçebilir.

"Amacımız, Counter-Strike gibi oyunların tüm oyuncular için eğlenceli ve adil kalmasını sağlamaktır."

Diyerek Hileler için kalıcı çözümleri her zaman bulacaklarının bir sinyalinide vermiş bulunuyorlar.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski