Toyota Yaris Türkiye de satışı başladı !


 Geçen sene tanıtımı yapılan Toyota Yaris'in Türkiye de satışları başladı. Toyota'nın B segmentinde yer alan Yaris, yeni versiyonu tanıtılmıştı. Dinamik ve spor tasarımıyla dikkat çeken küçük japon arabası 2020'nin son aylarına gelmişken satışları başladı.

TNGA-B B platformu adını erdiği yeni nesil alt yapısı ile birlikte 5mm kısalan Toyota Yaris'in aks mesafesi 51mm kadar uzatılmış. Genişliği ve yüksekliğinde olan değişimlerle daha iyi oranlara ve daha geniş bir kabine sahip oldu.  Yüksekliği 4 cm azaltılan Yaris, buna karşın baş mesafesinden feragat etmemiş.


Toyota Yaris, iç mekan olarak oldukça başka bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Yaris'te büyük bir ölçüde dijital olan gösterge paneli standart olarak geliyor. Yuvarlak hatlara sahip olan küçük japon iç kısımda temassız şarj tablası da standart olarak gelen özelliklerden. Orta konsolun üst kısmına yerleştirilen dokunmatik ekran fiziksel butonlara sahip bu sayede full dokunmatik ekranlardan hoşlanmayanlarda düşünülmüş.

Şerit kontrol desteği ve adaptif hız sabitleme sistemlerini de donanımında bulunduran Yaris güvenlik olarak çapraz kaza önleme ve yaya uyarısını da gece de çalışabilen versiyonu ile geliyor.10 inç büyüklüğe sahip head-up display (Yukarıya yansıtmalı gösterge) de araca eklenen donanımlar arasında.


Türkiye'ye iki motor seçeneği ile gelen Toyota Yaris, 1.5 litre hacime sahip benzinli motor ile gelirken hibrit seçeneğinde karma motor kullanabilen 116 beygir güç üretebilen otomobil artık lityum-iyon pillere sahip. Her iki modelde de otomatik şanzıman (CVT) standart olarak sunuluyor. Bu şanzıman, manuel şanzımanda ise 10 ileri orana sahip.

Benzinlide 4, Hibrit motorda ise 3 paket seçeneği ile gelen Yaris'in fiyatları ise şu şekilde;
  • Benzinli modeller de 209.100 TL'den
  • Hibrit modeller de 299.200 TL'den
başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.



Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski