iPhone kaybolursa yapılmaması gerekenler dikkat edilmesi gerekenler

 

Dolandırıcılar, çalınan, kaybolan telefonunuzun yani iPhone’unuz için sürekli olarak aktif bir şekilde kırmak için sürekli olarak farklı yollara başvuruyor. iPhone çalınırsa yapmamanız gereken en önemli noktaya bu yazımızda değineceğiz…

Dolandırmak ve çalıntı telefonları kırmak için telefoncular her geçen gün farklı bir şey ile karşımıza çıkıyor. Bu seferde iCloud’un oturum açma özelliklerine erişerek tereyağından kıl çeker gibi yeni karşımıza çıkan bir durumda nasıl dikkatli olacağınıza değineceğiz.

iPhone telefonumuz çalındığında ve kaybolduğunda ilk olarak hepimizin yaptığı iCloud hesabımınza erişerek kayıp olarak işaretleyerek telefonumuzun kilitlenmesini sağlamak olacaktır. Kilitler kilitlemez telefonunuzada bir mesaj gönderebildiğiniz için ikinci olarak ise bu uygulanacaktır. Daha sonra ise başlarız telefonumuzun konumunu izlemeye nerede nasıl ne şekilde diye. Hesabınızı kitledikten sonra karşıdaki kullanıcı herhangi bir şekilde kartınıza veya telefonunuza herhangi bir erişim sağlayamacak olması en önemli özelliklerden diyebiliriz.

Dolandırıcılar ise kayıp iPhone'daki özel mesaj bir telefon numarası görüntülediğinden, artık bu telefon numarasına, tıpkı iCloud web sitesine benzeyen bir kimlik avı web sitesine bağlantı içeren bir SMS gönderiyor . Mesajda "Merhaba, kayıp bildirilen iPhone'unuz bulundu. Kimlik avı web sitesinin bağlantısıyla birlikte konumu ”görüntülemek için burayı tıklayın.

Kayıp iPhone'unuzun yerini görmek için bu bağlantıya tıkladığınız anda, orijinaline tamamen benzeyen sahte bir iCloud web sitesi açılacak ve iCloud ID'niz ve şifrenizle oturum açmanızı isteyecektir. Bu kimlik avı web sitesi, giriş bilgilerinizi çalar ve kayıp iPhone'unuzun kilidini açıp kullanabilmeleri için dolandırıcılara gönderir.

Web sitesini ayrı ayrı ziyaret ederek iCloud hizmetlerini her zaman kullanmak ve erişmek için asla harici bağlantılara tıklamamak önemli bir etken teşkil ediyor. Her zaman web sitesinin URL'sini kontrol edin. Doğru iCloud web sitesi bağlantısı "https://www.icloud.com/find" şeklinde olacaktır.

Küçücük bir heyecan ve dalgınlık ile birlikte aldığınızı düşündüğünüz telefonu, kendi ellerinizle veriyor olabilirsiniz.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...
Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...
 

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski