Volkswagen ID.3 Avrupanın en çok satan elektrikli aracı oldu !


Avrupa otomobil pazarı hala mücadele ediyor. Koronavirüs salgınının sebep olduğu olumsuzlukların da etkisiyle geçen sene aynı tabloya göre %27 azaldı.  Ekim ayına bakıldığında ise, JATO Dynamics'e göre satışlar bir önceki yıla göre% 7 düşüşle 1,13 milyona geriledi .

Verileri sağlayan analiz firması JATO, otomobil sektöründe yaşanan bu düşüş içinde yükselişe çıkan bir başka segmente yöneldi, elektrikli ve elektrik destekli otomobiller yükselişe geçti.

Anlayacağınız elektrikli (BEV), plug-in hibrit (PHEV), hibrit (HEV) ve hafif hibrit (mHEV) otomobiller pandemi sonucu oluşan ekonomik krizden biraz olsun sıyrılmış durumda. Bu elektrikli otomobil grubu 2019 yılının 10 aylık bir sürecinde yakaladığı satışı %153 arttırmayı başarmıştı.

JATO'nun verilerine göre yükselişte olan toplam elektrikli araç satışlarının 3'te 1'ine tekabül eden mHEV (hafif hibrit) modellere artan ilgi büyük rol oynamış. Avrupa'nın geneline baktığımız zaman 300.000'den fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleşirken bu toplamda pazar payının %27'sini kapsıyor.



%27 paya sahip olan elektrikli otomobiller,%26 pay sahibi olan dizelleri de geride bırakmış. Pazarın lideri ise %44 ile benzinli otomobiller oldu.Özellikle tamamen elektrikli otomobil satışları bir önceki yıla göre% 197 artarak 71.800'e ulaştı. 

Bu grupta lider ise 10.590 adet satışla Volkswagen ID.3 olmuş. İkinci en iyi Renault ZOE 9.778 adet kaydetti. Geri kalanların en iyisi Hyundai Kona Electric (5.261) oldu.

"Büyüme, Avrupa'da-27'de 10.590 birim kaydeden Volkswagen ID.3 dahil olmak üzere yeni lansmanlardan kaynaklandı. Kıtanın en çok satan elektrikli otomobili haline gelen ve genel sıralamada 29. sırada yer alan Volkswagen ID.3, başarısının çoğunu borçludur. bu kayıtların yarısından fazlasının bu bölgelerdeki alıcılardan geldiği işletmeler ve filolar için. "

Opel Corsa başarılı ilerleyişini ekim ayında da sürdürerek Avrupa satışlarında üçüncü sıradaki yerini korumuş. Renault Clio, FIAT Panda, Peugeot 2008, Hyundai Kona ve Volvo XC40 da satışlarını arttırırken Ford Puma, 14.430 adet ile SUV sıralamasında kendini beşinci sıraya yükseltmiş.


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski