Google güncellemesi ile arama motoruna yeni özellikler geldi

 

Google, arama motorlarındaki seçenekleri iyileştirmek için çalışmaya başladı. 9To5Google tarafından yayınlanan bazı raporlara göre yeni özelliği olduğu duyuruldu.

Arama özelliklerinde yenilik getiren Google, iki farklı arama sorgusunu tek çatı altında birleştiriyor. Kullanıcıların önüne daha ilgilendiği konuları sergiliyordu. Daha önce herhangi bir kelime arattıktan sonra peşinden başka bir kelime aradığınızda size iki farklı aramadan tek sonuç çıkartmayı sağlayan sisteme sahipti.

Örneğin Türkiye yazdıktan sonra ayrı bir aramada Başkan gibi bir kelime kullandığınızda karşınıza çıkacak sonuçlar siz sadece başkan kelimesini kullanmanıza rağmen “türkiye başkan” olarak algılayarak türkiyedeki başkanı çıkaran bir sisteme sahip diye açıklayabiliriz. Yeni bir tane daha oluşturmak için iki farklı arama sonucu yaptığınızda Google son aramalarınızdan yola çıkarak size buna göre arama sonuçları sunuyor.

Diğer başka bir özelliğe değinecek olursak bunumu aramak istemiştiniz tarzında karşınıza önerilerde bulunarak benzer kelimeleride listeliyordu.

Google bu özelliklere ek olarak ilgili aramalara dayalı daha fazla soru içeren "Kullanıcılarda soruyor" bölümünü genişletebilir. Google, Aramayı daha da hassaslaştırmaya yardımcı olmak için daha önce yeni AI özelliklerini kullanıma sundu. Yeni AI araçları, yazım tanıma , geçiş tanıma, belirli konuların alt konularının anlaşılması, videodaki önemli anların anlaşılması vb. İçin uygulandı . Arama motoru devi, arama motorunun yanlış yazılmış kelimeleri anlamasını geliştirmek ve dolayısıyla hataları azaltmak için yeni bir yazım algoritması ekledi.

Google'a göre, yazım algoritması yanlış yazımları daha iyi tanımak ve 3 milisaniye içinde doğru sonuçları bulmak için "derin sinir ağı" kullanıyor. California merkezli yazılım devi, yeni AI yazım güncellemesinin "son beş yıldaki tüm geliştirmelerimizden daha büyük bir yazım iyileştirmesi yaptığını" iddia ediyor.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski