Volvo ilkyardım testlerini nasıl gerçekleştiriyor ?


 Volvo, şu ana kadar ki en zorlu testlerinde birini gerçekleştirdi. Volvo neden araçlarını neden 30 metreden aşağı bıraktı? Volvo'nun arabaları ne kadar güvenli? Volvo'nun arabaları sağlam mı?

Araba ve güvenlik kelimeleri bir araya geldiğinde ilk akla gelen marka öncelikli olarak Volvo'dur. Bu nedenle Volvo 10 adet yeni otomobilini vinç yardımıyla 30 metre aşağıya sert bir şekilde düşürerek en zorlu testlerinden birini gerçekleştirdi.

Volvo, kurtarma ekiplerinin modern araçlardaki kurtarma yöntemlerini
test etmelerine, ölçmelerine ve mükemmelleştirmelerine yardımcı olmak için yaptığı testi  acil durum simülasyonu olarak değerlendirdi.



30 metrelik düşüş, iki farklı büyüklükteki araç arasındaki yüksek hızlı kazalar veya çarpışmalar araba kazalarını simüle ediyor. Volvo ayrıca arabanın çökme bölgeleri olmayan bölgelerinde de hasara rastladı.

 Volvo'nun bunu ilk defa yaptığı bu, kurtarma yöntemlerini incelemek ve ölçmek, gerekli basınçları, kuvvetleri ve her tekniğin aldığı süreyi takip etmek için arabaları kullananlar ve kurtarıcılar için gerçek zorluklarla sonuçlanıyor. 

Amaç, doğru ve en iyi uygulamalar ile  araçlardan insanları daha hızlı bir şekilde kurtarmanın öneminden bahsediyor firma.



Volvo Cars Trafik Kazası Araştırma Ekibinde kıdemli bir araştırmacı olan Håkan Gustafson'a göre;

"Hepimizin hedefi aynı, herkes için daha güvenli yollar. Kimsenin en ciddi kazaları yaşamamasını diliyoruz ama bütün kazalar önlenebilir değildir. O ciddi en ciddi kazalar olduğunda hayat kurtaracak metotların olması önemlidir. ”


Çalışmadan toplanan bilgiler, İsveç'teki ve muhtemelen dünyanın geri kalanındaki kurtarma çalışanlarına ücretsiz olarak sunulacak kapsamlı bir raporda derlenecek. 




Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski