Youtube içerik üreticileri için kötü haber!, Hizmet şartları politikası yenilendi!

 Youtube Hizmet şartlarını yeniledi! Hem içerik oluşturucular hemde izleyiciler bakımından ne gibi farklılıklar olacak işte detaylar...

Youtube'un hizmet şartlarının yenilenmesi içerik oluşturucuları pek mutlu etmeyebilir. Youtube bazı kanallarda reklam göstermesine rağmen hizmet sahibi ile bu ücretleri paylaşmayacağı bildirildi. 

Youtube yeni hizmet şartı ile Çoğunlukla İş ortağı programına kayıtlı olmayan içerik oluşturucuları ön planda tutacak. Bu genel olarak 1000'den az aboneye sahip hesapları etkiliyor aslında normaldede para kazanamayacak durumda olan az aboneye sahip hesaplar hem reklam gösterecek hemde herhangi bir ücret almayacak. 

Youtube bu konuda " Bugünden itibaren YPP'de olmayan kanallardan sınırlı sayıda videoda reklamları yavaşça dağıtmaya başlayacağız. Bu, YPP'de olmayan bir içerik oluşturucu olarak bazı videolarınızda reklamlar görebileceğiniz anlamına gelir. Şu anda YPP'de olmadığınız için, bu reklamlardan elde edilen gelirden pay almayacaksınız, ancak yine de uygunluk gereksinimlerini karşıladığınızda normalde yapacağınız gibi YPP'ye başvurma fırsatınız olacak" şeklinde açıklama yapıyor.

Daha önceki politika ne şekilde diye açıklayacak olursak fark olarak eskiden belirli aboneye sahip olmayan yayıncılar hem reklam yayınlanmıyor hemde herhangi bir ücret almıyordu. Yani yeni politika eskiden belirli aboneye sahip iş ortaklarını pek etkilemeyecek daha çok yeni video yayın hayatına başlayan youtube ile yeni bir ortaklık kuran hesapları etkilecek. 

İzleyici kısmına gelecek olursak, youtube kullanıcıların deneyimini değiştirecek yeni hizmet şartlarından en önde reklam politikası dikkat çekiyor eskiden reklamlar sessiz yani animasyon tarzı reklamlar görecek iken şuanda sessiz olan reklamlar sesli olmak zorunda olacak. 

Müzik videolarının g gösterisini izlemek için YouTube'a göz atarsanız veya rastgele otomatik oynatılan melodilerle kontrol etmeyi seviyorsanız, daha önce olduğundan daha mantıklı reklamlarla karşılaşabilirsiniz.

Artı yönlü olarak eski sisteme göre yeni politikada daha mantıklı ve sizin kullanımınıza göre reklam görüneceğinin bilgisini verebiliriz.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski