Apple, App Store 2020'de 64 milyar dolar kazandı

 

Apple 2020’de Sadece App Store’dan 64 Milyar dolarlık bir gelir elde etti. 2019’da Apple App Store aracılığı ile 50 Milyar dolar kazanmıştı.  Önceki yıla yani 2019’a oranla %28’lik bir artış sağladı. Bu veriler App Store’un satışlarının güç geçtikçe artış sağladığını gösteriyor.

App Store kazancı nasıl artış sağladı ?

Büyüme ile ilgili kesin bir sonuç bulunmamakla birlikte 2020’de kazandığı %28 lik artışın Covid-19 olduğunu düşünüyoruz. Apple App Store’da karantinada döneminde daha çok evde yapılabilecek uygulamalar üzerine veri akışı sağlandı ve buda başka bir artış sebebi olabilir. Kullanıcılar 2020 yılında karantina sırasında hayatlarını düzene alıştırmaya yönelerek kontrolünü yeniden kazanmaya çalışmak için 2020'de geçmiş yıllara göre çok daha fazla oyun ve fitness ve üretkenlik uygulamalarına abonelikler satın aldı.

Apple App Store’dan en çok kazanç sağladığı kategori ne oldu ?

Apple, mali durumlarını bildirdiğinde, App Store'dan kazandığı parayı, açık ara en hızlı büyüyen kategorisi olan hizmet geliriyle birlikte topluyor . Şirket, App Store'a gelen paranın büyük bir kısmından yüzde 30'luk bir kesinti alıyor, bu da uyarılar ve istisnalar olsa da milyarlarca dolarlık geliri temsil ediyor.

Apple , App Store'dan yılda 1 milyon doların altında kazanan geliştiricilerden artık yalnızca yüzde 15'lik bir kesinti yaptığı için, kısa süre önce biraz gevşedi . Analistler , App Store geliştiricilerinin en yüksek yüzde 2'sinin gelirin yüzde 95'ini oluşturduğunu tahmin ettiğinden, bunun gelir tahminlerinde büyük bir değişiklik olmayacak gibi duruyor.

Apple, her yıl 2008'den bu yana geliştiricilere ne kadar para ödediğini bildiriyor. CNBC bunu, App Store gelir sayısını bu yılki rakamdan geçen yılki rakamı çıkararak hesaplamak için kullandı, ardından Apple'ın yüzde 30'luk kesintisini oluşturuyor. Rakamlar biraz kaba olsa da, Apple bunları kendi kendine bildirmiyor, bu yüzden yapabileceğimiz tek şey yaklaşık rakamları söyleyebilmek. Her şeye rağmen, tartışılması zor olan iki şey var: App Store'un geliri bu yıl epeyce arttı ve hem geliştiriciler hem de Apple için çok para getirdi.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Apple hakkındaki diğer yazılarımız için ; Apple

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski