Apple Yeni Macbook Pro 2021 SD Kart yuvasına sahip olacak

Apple' ın daha önceki cihazlarında bulunan ancak güncel cihazlarında bulunmayan SD kart yuvası geri geliyor. Bloomberg' in yeni bir raporuna göre, Apple nihayet MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının gelecek 2021 modellerine entegre bir SD kart yuvası getirebilir. Bu popüler bağlantı noktası standardını şirket bilgisayarlarına geri yükleyecek.

Apple, 2016 yeniden tasarımında bu özelliği kaldırdığından beri MacBook Pro serisi, dört evrensel USB-C bağlantı noktası lehine tüm bağlantı noktalarını dizüstü bilgisayarlardan çıkaran bir SD kart yuvası sunmadı. Bu, fotoğraf ve videoları düzenlemek için bilgisayarlarına aktarmak için popüler bellek kartı formatına güvenen birçok profesyonel kullanıcıyı, aynı işlevselliği elde etmek için çok beğenilen dongle'a (USB girişe sahip SD kart) yönelmeye zorladı.

SD kart yuvasının geleceği Apple'ın yaklaşmakta olan 14 inç ve 16 inç tasarımlar için planladığı değişikliklerin bazılarını başlangıçta detaylandıran önceki bir raporunun ardından geldi . Bu değişiklikler arasında, fiziksel işlev tuşları karşılığında tartışmalı Touch Bar arayüzünün kaldırılması; son iPad Pro, iPad Air ve iPhone 12 serileriyle uyumlu daha kare biçimli bir tasarım sunmakta; daha parlak görüntüler eklemek ve Apple'ın manyetik MagSafe şarj cihazlarını geri getiriyor. 

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni dizüstü bilgisayarların ek bağlantı noktaları sunacağını iddia ederek bu raporları doğruladı, ancak bugün özellikle SD kart yuvasının ilk onayını işaret ediyor.

SD kart yuvasının geri dönüşü haberi, aslında , yeni MacBook Pro'larla benzer MagSafe ve işlemci avantajları sunduğu söylenen , Apple'ın "üst düzey" bir MacBook Air modeli için planladığı yenileme hakkında daha büyük bir raporda bir kenara geliyor. 

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Apple hakkındaki diğer yazılarımız için ; Apple


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski