Asus Nisan Ayında ROGStrix XF 120 Fan'ı piyasaya sürecek

Asus Nisan ayından sonra , ilk PC kasa fanı ROG Strix XF 120'yi piyasaya sürecek . Ve bağımsız fan pazarına ilk girişi için Asus, "fısıltı sessizliğinde" iddiası ile manyetik kaldırma rulmanlarını tercih etti. Ya da iddiaya sağlam bir ölçüm koymak için 22,5 desibelde kontrol ediyor.

Evrensel olarak kabul edilmiş bir ses çizelgesi yoktur, ancak Yale Üniversitesi tarafından derlenen çizelgeye göre, 22,5 dB, rüzgarsız (20 dB) sessiz bir doğal alan ve bir fısıltı (25 dB) arasında yer almaktadır.

Manyetik kaldırma, doğrudan düşük gürültü iddiasında rol oynar. Vantilatör kanadı düzeneği esas olarak manyetik yatakların etrafında yüzer, bu nedenle yataklar bileşeninden fiziksel temas veya sürtünme olmaz. 

Hala rüzgar direncinden kaynaklanan bir miktar sürtünme vardır, ancak bu tipik olarak kovan, bilya veya akışkan dinamik yataklardan daha düşük gürültüye neden olur. Ek bir faydası da, zamanla aşınacak yağlayıcı olmamasıdır, ancak deneyimlerime göre bu bir sorun olmamıştır.

Bu tür bir montaj, PC alanında pek yaygın değildir, ancak Asus manyetik kaldırma yatakları kullanan tek kişi değildir. Corsair'in ML serisi de öyle.

Asus, ROG Strix XF 120'yi geçen yılın Eylül ayında duyurdu, ancak fiyat veya çıkış tarihi konusunda hiçbir şey söylemedi. Hâlâ fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Asus Twitter'da, ROG Strix XF 120'nin Nisan ayında piyasaya çıkacağını açıkladı.

Model adından da anlaşılacağı gibi, bu 120 mm'lik bir fan. Ayrıca, 250 ila 1.800 RPM çalışma aralığına sahip 4 pinli bir darbe genişlik modülasyonu (PWM) modelidir (ayrıca fan profiline bağlı olarak dönmeyi tamamen durdurabilir). Asus, hava akışını 62.5 CFM'de ve kullanım ömrünü 400.000 saatte derecelendirir.

Fan, manyetik kaldırma yatakları kullanmanın yanı sıra, "özel olarak yivli kanatlar ve titreşim önleyici tasarım" da kullanır. Ve özellikle belirtilmese de, merkezdeki RGB logosu RGB aydınlatmaya sahip gibi görünüyor.


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski