Türkiye ikinci parti 6.5 milyon doz Çin Aşısı aldı

 Türkiye'ye 2 parti çin aşısı geldi. 6.5 milyon doz aşı 14 gün kontrol ve incelemenin ardından uygulanmaya başlayacak.

Pekin'den kalkan ve koronavirüs aşısı taşıyan Türk Hava Yolları uçağı saat 6:15 sularında İstanbul Havalimanı'na indi.

Türkiye, 30 Aralık 2020'de 3 milyon dozluk ilk sevkıyatı aldı ve ülke, aşıların yerel laboratuvarlarda 14 gün boyunca test edilmesinin ardından 14 Ocak'ta aşılama programını başlattı.

En son 6,5 milyon dozluk inaktif COVID-19 aşısı, 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatın ilk bölümünde getirildi.

Yerel makamlar ayrıca yeni gönderiyi yönetilmeden önce test edecek.

Enjeksiyon uygulaması başladığından bu yana çoğu sağlık çalışanları ve yaşlılar olmak üzere şuanda 1.23 milyondan fazla insan aşılanmı durumda 2 parti çin aşısı ile bu oran gün geçtikçe artış sağlayacak.

Aşılama programının bir parçası olarak bugün 80 yaş üstü kişiler aşı olmaya başladı. Aşının ilk dozunu sağlık kuruluşlarında alacaklar.

Aşı 28 gün arayla iki doz halinde uygulanarak tamamlanmış durumda olacak.

Ankara, Sinovac'ın CoronaVac aşısından 50 milyon doz satın almayı kabul etti ve BioNTech / Pfizer dahil olmak üzere diğer geliştiricilerle sarf malzemeleri için görüşmelerde bulunuyor.

Geçen hafta bir Türk şirketi, Rusya'nın Sputnik V aşısını Türkiye'de üretme anlaşmasını açıkladı.

Koronavirüse karşı aşı Türkiye'de zorunlu değil, ancak politikacılar ve yetkililer insanları aşı yaptırmaya şiddetle çağırıyor. Öncü olarak Devlet büyükleri ilk kendileri aşı oluyorlar.

Aşıya halkın güvenini artırmak için ilk aşılananlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri yer aldı.

Aşılama programının ikinci aşamasında, temel çalışanlar ve en az bir kronik hastalığı olanlar aşılanacaktır.

En az bir kronik hastalığı olan 50 yaşın altındaki vatandaşlar ve genç yetişkinler üçüncü aşamada aşı olacak ve nüfusun geri kalanı son aşamada aşılanacak.

Türkiye, enjeksiyon tahriğini başlatmasına rağmen, salgını kontrol altında tutmak için, hafta içi sokağa çıkma yasakları ve hafta sonları tam kilitlenmeler dahil olmak üzere hala sıkı önlemler uygulamaktadır. Bu önlemlerin ne zaman sonlanacağı hakkında resmi bir açıklamada bulunulmadı.

Ancak Sağlık Bakanlığı verileri, bu kısıtlamaların işe yaradığını gösteriyor. Günlük koronavirüs vakalarının sayısı, Aralık 2020'nin başlarında kaydedilen 33.000'den fazla enfeksiyonun rekor seviyesinden son zamanlarda 6.000'in altına düştü.

Milyonlarca insan, 22 Ocak'ta sabah 9'dan akşam 5'e kadar süren hafta sonunu bir kez daha evlerinde karantina altında geçirdi.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, 18 Ocak - 25 Ocak tarihleri ​​arasında Türkiye genelinde 28 bin kişinin sokağa çıkma yasağını ve hafta sonu kapatmayı ihlal ettiğini belirterek, halkın kısıtlamalara büyük ölçüde uyduğunu da sözlerine ekledi.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Coronavirüs hakkındaki diğer yazılarımız için ; Coronavirüs

 

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski