Google Android Mesajlarına önemli güncelleme getiriyor !

Google, Android metin mesajları için uçtan uca şifrelemeyi test etmeye başladı. Metin mesajları diğer sohbet platformları için önemli şekilde gizlilik standardı haline geldi.

Google Perşembe günü yaptığı açıklamada, mesajlaşma konusu hakkında önemli ölçüde gizlilik özelliği ekleyeceğini duyurdu. Bu gizlilik özelliği ise daha önce Whatsapp’tan göz aşinalığı duyduğumuz uçtan uca şifrelemeyi daha önce duyduk.

Peki uçtan uca şifreleme ne işe yarıyor dediğinizi duyuyor gibiyiz ve yanıtını verelim o zaman…


Uçtan uca şifrelemenin işlevi bir kişiye gönderdiğiniz içerik bir telefondan diğer telefona geçerken Google veya üçüncü taraflar tarafından okunmamasını, mesajların aktarılırken güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor.


Geçen yıl Google, okundu bilgileri ve yazarken kullanabileceğiniz göstergeler gibi güncellemeler ekleyerek Android telefonlarda metin mesajlarını yenilemişti. Bu güncelleme 25 yıldan eski bir yapıya sahip ama kalıcı olarak gördüğümüz SMS’in yerini alması amaçlanarak RCS veya Zengin İletişim Hizmetleri adlı bir teknoloji kullanılarak mümkün hale getirildi. Google Perşembe günü yaptığı açıklamada ise RCS’nin sunumunu tamamladığını söyledi.


Google bu özelliği ilk olarak insanların alışkanlıklarını yavaş yavaş Android Mesajlar uygulamasına çekmeyi amaçlıyor. Başlangıçta yalnızca birebir sohbetlerde mevcut kullanım sunacak. Yani grup mesajlarında bu özelliğin kullanımı biraz daha zaman alacak. Google yıl gizlilik özelliğini test etmeye başlamayı ve gelecek yıl da kullanıma sunmaya başlamayı hedefliyor.

Uçtan uca şifrelemenin kullanımı önemli bir yer teşkil ediyor. Özellikle android telefonlar için çok daha önemli çünkü şuanda dünya çapında ve Türkiye’de hala en çok kullanılan cihaz ve işletim sistemi yazılımı Android sisteme sahip durumda. En çok kullanılan uygulamalara ve cihazlarda yani Apple'ın iMessage, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarında Uçtan uca şifreleme bir gizlilik standardı haline geldi.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski