Google Fotoğraflar Ücretli mi olacak?

 Google fotoğraflar, uzun süredir Android kullanıcılar için fotoğraf depolama ve düzenleme konusunda ilk tercihi olmuştur. Google fotoğraflar büyük bir değişiklik yoluna gidiyor.

Google Fotoğraflar uygulaması yüksek kaliteli fotoğrafların depolanması konusunda hep ilk tercihimiz olmuştur. Bizi çeken en büyük özellik hem ücretsiz oluşu, hem de bu fotoğrafları yüksek çözünürlükte saklamak olmuştur. Ancak Google , fotoğraflar uygulaması için büyük bir değişikliğe gidiyor. Google bundan sonra fotoğraflarını 15 GB’a kadar depolamaya izin vermeye başlayacak.

1 haziran 2021 tarihinden sonra Google fotoğraflarda 15 GB kullanımın üstüne çıktığında bir ücret ödenmesi gerekecek. Ve bu depolama Gmail ve Drive için kullanılan Google one depolama alanınız ile birleştirilecek.


Kimi kişiler için çok önem arz etmese bile bazı kullanıcılar için büyük bir önem arz eden Google fotoğraflar, genel olarak hepimizin birkaç video birkaç resim bile olsa güvenip anılarımızı kaydettiğimiz bizim için en önemli kaynaklardan biridir.

Google’ın bu yeniliği ile amaçladığı durum Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar'da çalışan Google One bulut depolamasına daha fazla müşterinin abone olması ve daha fazla kullanıcıyı alt yapısında bulundurmak.

Yeni cihazlardaki kameralarımız günden güne gelişiyor ve bu gelişim ile videolarımız ve fotoğraflarımız telefonlarımızda daha fazla yer kaplamaya başlıyor. Fotoğraflarımızı ve videolarımızı depolamak günümüzün ihtiyacı haline geldi. En çokta üzüldüğümüz şey Fotoğraflarımızın telefonumuzun düşmesi, kırılması, kaybolması ve bir daha erişememek durumlarıdır.


Biz vereceğimiz parayı düşünürken aslında daha sonra keşke dememek için gerçekten herhangi bir şekilde bir depolayacak alanı olmayan kullanıcılar için bulut depolama çok büyük önem arz ediyor.  Google Fotoğrafların ise bu konuda en kaliteli ve en güvenilir yolu sağladığını inkar edemeyiz. Depolama yeterli iken bile cihazlarımıza erişemediğimiz zamanlar için belirli bir ücret bile olsa ihtiyaç sebebi olarak para vermeye değer diyebiliriz.

Bu depolamanın en büyük avantajlarından bir başkası ise size ait her cihazdan aynı fotoğrafları görüyor olmanız. Google fotoğraflar güzel bir altyapıya ve güvenliğe sahip ama ben Google fotoğraflara Ücret vermek istemiyorum diyen kullanıcılar Alternatif olarak Amazon’un fotoğraflar, iCloud fotoğraflar gibi hizmetlerden yararlanabilirler. Yinede Google Fotoğraflar en iyi alternatifiniz olacaktır diyebiliriz.

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski